Take a fresh look at your lifestyle.

Specialiștii USAMV Cluj vor activa la un adăpost din Africa, de feline sălbatice confiscate

0

Universitatea de Științe Agricole și Farmacie Veterinară (USAM) Cluj-Napoca a semnat acorduri de parteneriate cu două universități din Somaliland – Universitatea din Hargeisa și Universitatea din Burao.

Colaborarea se va derula începând cu luna noiembrie când cercetători ai USAMV Cluj-Napoca vor efectua la cele două universități activități de predare cu studenții Facultăților de Medicină Veterinară și Medicină Umană, vor contribui la înființarea unor laboratoare de diagnostic parazitologic, vor efectua activități de pregătire a personalului didactic și de laborator și vor iniția o nouă disciplină de medicină veterinară a animalelor sălbatice și medicina conservării speciilor, cu scopul protejării mamiferelor periclitate.

Concret, pe durata vizitelor în Somaliland, cercetătorii USAMV Cluj-Napoca vor oferi și consultanță veterinară de specialitate unui adăpost de animale sălbatice confiscate, care deține în principal feline (gheparzi, caracali) și diverse specii de antilope și păsări răpitoare, victime ale traficului ilegal de animale exotice.

La ora actuală, Somaliland nu dispune de specialiști în medicina animalelor sălbatice și nici de personal pentru astfel de adăposturi, iar prezența veterinarilor români este esențială pentru supraviețuirea acestor animale. Prin specialiștii universității clujene se va realiza și instruirea de specialitate a unui veterinar local la un centru de reabilitare a carnivorelor sălbatice din Iordania.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata