Take a fresh look at your lifestyle.

SPIONAJ în Primăria Florești. Polițiștii de la SIC au ridicat dispozitivul

0

Un dispozitiv de interceptare ambientală a fost ridicat din Primăria Florești, miercuri dimineață, de către ofițerii Serviciului de Investigații Criminale Cluj. Vizată de interceptări ar fi Ioana Raluca Doja, director economic în instituție. Dispozitivul era amplasat în tavanul fals din biroul directoarei.

Sursele Ziar de Cluj arată că în această dimineață directorul economic Ioana Raluca Doja din Primăria Florești, mâna dreapta a primarului Horia Sulea, a chemat poliția după descoperirea dispozitivului.

Contactat telefonic, primarul Horea Șulea a precizat că nu știe prea multe detalii: „Am văzut niște fire atârnate din tavan. Cel care a făcut descoperirea este un băiat de la achiziții, care intră destul de rar în biroul doamnei director. Polițiștii au ridicat dispozitivul și l-au dus pentru verificări”. 

O echipă de la SIC s-a deplasat la Primăria Florești, a ridicat dispozitivul și acum derulează cercetări pentru a vedea cine era cel sau cea care recepționa datele înregistrate ambiental.

„La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în incinta unei instituţii publice, a fost identificat un dispozitiv electronic despre care funcţionarii publici nu aveau cunoştinţă. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea de verificări, context în care, într-un birou, au identificat dispozitivul electronic pe care l-au ridicat în vederea continuării investigaţiilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea sediului profesional, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata