Take a fresh look at your lifestyle.

Spitale fără acreditare în România. Noile condiții, greu de îndeplinit

0

Doar 20 % dintre spitalele românești evaluate au fost acreditate. Restul fie au fost respinse, fie au termen până la sfârșitul anului să-și remedieze problemele. Cele mai grave țin de condițiile oferite pacienților, calitatea actului medical și lipsa de personal, nereguli pe care le-a sesizat și ministrul Sănătății, după câteva vizite inopinate la diferite spitale din țară.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, declarație pentru Știrile TVR: „Dezastru, mizerie, debandadă. Așternuturile, cum nu vă imaginați, extraordinar de murdare, pe jos mi se lipeau pantofii. Le-aș retrage acreditarea acestor spitale”.

Vizita ministrului Sănătății în spitalele din câteva județe a scos la lumină situații pe care pacienții le reclamă de ani de zile. Controalele inopinate nu rezolvă însă mare lucru. Reguli există, însă procesul de acreditare al spitalelor este la noi extrem de anevoios. Condițiile pe care le cere Uniunea Europeană sunt greu de îndeplinit, în primul rând din cauza lipsei acute a investițiilor din sistemul sanitar.

Până la finalul anului vor mai fi evaluate în vederea acreditării 157 de spitale din țară, iar restul – până în 2021.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata