Take a fresh look at your lifestyle.

Spitalul Clujana devine unitate medicală COVID-19. Alte școli din județul Cluj schimbă scenariul

0

În condițiile creșterii majore din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului Cluj, pe baza datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi Hotărârea nr. 49 privind introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19.

➡️ Conform hotărârii CJSU Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare.

La Clujana vor fi 17 paturi de terapie intensivă și alte circa 150 – 200 de paturi pentru cazurile mai puțin grave. 

Spitalul Clinic Municipal Clujana Cluj-Napoca are în total 368 de paturi, dar pentru internarea cazurilor de COVID trebuie respectate anumite criterii și nu pot fi ocupate toate. 

➡️ De asemenea, prin Hotărârea nr. 50 s-au luat câteva măsuri privind funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, după cum urmează:
🔹trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;
🔹trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;
🔹trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Primară „Horea” Cluj-Napoca – Structura 1, începând cu data de 13.10.2020.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata