Take a fresh look at your lifestyle.

Stagiul militar ar putea fi reintrodus în România la 11 ani de când a fost suspendat

0

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a făcut, marți, o declarație în cadrul ministerului de resort, care a pus pe gânduri zeci de mii de tineri. Fifor a subliniat că generalii din armata română discută tot mai intens posibilitatea reluării stagiului militar obligatoriu.

„Vă reamintesc faptul că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat. Este o discuţie care apare tot mai des şi sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu, cum este Suedia, dacă nu mă înşel. Am discutat de multe ori în cadrul ministeruluilucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

El a mai precizat că la nivelul Guvernului nu s-a discutat o astfel de iniţiativă.

„Deocamdată nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând despre aşa ceva. Căutăm alternative, de aceea avem şi legea rezervistului voluntar”, a mai precizat ministrul.

Stagiul militar mai este obligatoriu doar în Elveţia, Lituania, Turcia, Grecia, Cipru, Iran, Cuba, Coreea de Sud, Brazilia, Israel, Eritreea, Siria şi Georgia. În România stagiul militar nu mai este obligatoriu din anul 2007.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata