Take a fresh look at your lifestyle.

STUDIU: Cum poți preveni candidoza? Iată 3 metode eficiente

0

Indiferent că ești femeie sau bărbat, candidoza este o infecție gastrointestinală de ciupercă Candida albicas, care nu ține cont de sex. Este din ce în ce mai răspândită și afectează 50% din populație (femei, bărbați, chiar și copii). Se poate găsi în corpul uman, mai exact în cavitatea bucală și se formează o adevărată colonie. Trebuie tratată pentru a nu apărea complicații. Persoanele infectate cu acest microb consideră că este un dușman destul de periculos și incomod, iar singura cale de izbândă este o luptă cinstită având ca aliați medicamente specifice.

Poate că te-ai confruntat sau nu cu așa ceva, însă nu strică să fii pus în gardă și să eviți apariția acestei bacterii. Iată 3 metode de mare ajutor:

  1. Alimente de evitat

Ciuperca Candida  se dezvoltă și mai mult atunci când alimentația ta este nesănătoasă. Evită cu desăvârșire consumul de: covrigi, zahăr, sirop de porumb, sucuri de fructe, fructe uscate, melasă, cartofii. Toate acestea conduc la înmulțirea bacteriei și răspândire rapidă.

     2.    Plantele medicinale

Plantele au fost și vor fi întotdeauna un remediu bun pentru o astfel de afecțiune. În lupta cu Candida există 5 plante cunoscute și foarte eficiente: pelin, propolis, aloe vera, arbore de ceai. Medicul recomandă plantele medicinale, află de aici mai multe informații despre acestea. Există o multitudine de ceaiuri care combat Candida. Natura îți pune la dispoziție ceaiuri, atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern, aici  îl poți alege pe cel care consideri de cuviință. Se pot face spălături o dată pe zi. Plantele îți oferă posibilitatea de a te vindeca în mod natural, fără pastile care ar putea fi dăunătoare organismului tău.  

      3. Vitamine   

Vitamina C și Vitamina B5 ajută organismul să elimine toxinele. Administrate în doze de câte 500 mg de două ori pe zi, ar putea chiar reduce efectele negative ale toxinelor. Încearcă să le utilizezi și vei observa cum organismul tău va reacționa foarte bine și vei fi pe drumul cel bun. Nu evita vizita la medic și nici efectuarea analizelor. Este foarte important să fii mereu la curent cu starea corpului tău.

Așa că, ai grijă să mănânci alimente corespunzătoare și pline de vitamine. Astfel vei avea un organism sănătos și în formă. Cu cât te implici mai mult, cu atât vei fi un om precaut și bine informat. Ciuperca candida poate deveni o problemă de interes major, cum ar fi apariția unor forme de cancer periculoase. Se pot întâmplă lucruri de acest gen doar în cazul în care nu tratezi. Însă, totul va fi bine, trebuie să pui în aplicare metodele de mai sus și vei  porni pe calea cea bună.

Acesta este un articol publicitar. ZiarulClujean.ro nu face recomandări de servicii și nici nu garantează pentru calitatea/corectitudinea serviciilor oferite de alte companii prin intermediul portalului ZiarulClujean.ro.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata