Take a fresh look at your lifestyle.

Sute de călători fără bilete și patru infracțiuni. Bilanțul a două zile de controale pe trenurile din 6 județe, inclusiv Clujul

0

politia-control-trenPe parcursul a două zile, au fost aplicate peste 180 de sancțiuni contravenționale, au fost depistați peste 600 de călători frauduloși și au fost constatate patru infracțiuni.

În perioada 13 — 14 august, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acționat pe trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată și pe liniile adiacente de pe raza municipiului București și a județelor Brașov, Timișoara, Cluj, Iași și Constanța.

Având în vedere faptul că în sezonul estival mulți călători aleg să circule cu trenul, s-au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea călătoriilor frauduloase, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Astfel, 482 de polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi au fost prezenți pe trenurile de călători și în zonele stațiilor, respectiv a triajelor de cale ferată.

În urma verificărilor efectuate, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 182 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.910 lei și au constatat 4 infracțiuni de natură economică și judiciară.

De asemenea, au fost identificați 612 călători care circulau fraudulos, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe și suprataxe în valoare de 5.813 lei.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata