Take a fresh look at your lifestyle.

Sute de inspectori ANAF, sute de firme controlate în trei zile și sute de amenzi

0

antifrauda-anafLa sfârșitul săptămânii trecute, în intervalul 06 – 07.06.2015, Direcția Antifraudă Fiscală a efectuat o amplă acţiune de control, la nivel național, în cadrul căreia au fost    verificați 350 contribuabili care îşi desfăşoară activitatea în zone cu risc fiscal.

În cadrul acestei acțiuni, au participat 495 de inspectori din cadrul celor 8 Direcții Regionale de Antifraudă Fiscală (DRAF).

Selecția contribuabililor care au fost verificați a avut la bază exclusiv sesizările primite la TelVerde și analiza de risc făcută de compartimentele de specialitate.

Rezultatele acțiunilor sunt următoarele:

Ø au fost aplicate 465 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.894.750 lei, în cea mai mare parte cu ocazia verificărilor privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare, provenienţa legală a mărfurilor;

Ø au fost efectuate confiscări de numerar şi bunuri, valoarea estimată a acestora fiind de 40.863 lei (28.870 lei numerar şi 11.993 lei valoare estimată bunuri);

Ø a fost dispusă suspendarea activităţii unui număr de 4 agenţi economici, din care 3 pentru nedotare şi 1 pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

De asemenea, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului, inspectorii DRAF Sibiu au identificat un transport de aproximativ 24 metri cubi de lemn, fără documente de     proveniență.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata