Take a fresh look at your lifestyle.

Tăriceanu a declarat la Cluj că vrea ca ordonanţa privind migraţia aleşilor locali să treacă de Senat

0

calin-popescu-tariceanuCălin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Cluj, că vede prost faptul că a fost respinsă în Camera Deputaților Ordonanța care permite migrarea aleșilor locali de la un partid la altul, însă speră ca aceasta să treacă la Senat, care este camera decizională.

„Prost, evident, n-am cum s-o văd altfel. E o problemă pe care nu mă pot face că n-o văd. Ea a fost repinsă nu pentru că a fost un vot minoritar pentru propunerea legislativă, ci pentru că majoritatea nu este capabilă să-și adune rândurile și este un absenteism pe care îl condamn. În momente de genul acesta, am senzația că unii din parlamentari nu știu exact unde le e locul”, a afirmat Tăriceanu, potrivit Agerpres.ro

Totodată, el și-a exprimat speranța ca ordonanța respectivă să treacă la Senat, care este de fapt camera decizională. „Camera Deputaților este prima sesizată, camera decizională este Senatul. Într-un fel, o să-mi revină mie rolul de a da ultimul răspuns în fața presei. Eu sper să reușim să avem mobilizarea necesară când intră în dezbaterea și în votul în plen”, a spus președintele Senatului. El a adăugat că urmează o procedură parlamentară și crede că ordonanța respectivă va fi dezbătută și votată din nou la Senat în una-două săptămâni.

În context, Călin Popescu Tăriceanu a explicat că aleșii locali care vor să treacă la alte partide o pot face în continuare fără niciun fel de probleme, fiindcă și în condițiile în care s-ar ajunge ca la Curtea Constituțională să fie declarată neconstituțională, efectele ordonanței ar rămâne, deoarece deciziile CCR nu sunt retroactive.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata