Take a fresh look at your lifestyle.

Tehnicienii radiologi și moașele din Spitalul Județean Cluj vor avea salarii majorate, conform legii

0
Foto: ziarulclujean.ro

După două luni de incertitudini, proteste și amenințări, personalul medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca a primit vestea că-și va primi salariile conform noii grile de salarizare care a intrat în vigoare la data de 1 martie anul curent.

Luni, mai bine de jumătate dintre tehnicienii radiologi și moașele angajate la Spitalul Județean Cluj au protestat, din nou, nemulțumiți de faptul că managerul unității spitalicești tergiversa aplicarea legii salarizării 153/2017 în baza căreia ar trebui să beneficieze de remunerații mărite substanțial. La protestul de luni, alături de personalul medical a fost și deputatul Emanuel Ungureanu, care este și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Abia după intervenția lui Ungureanu, managerul SCJU, Petru Șușcă a decis să aplice legea, nu înainte să-l amenințe pe deputat că-l va da în judecată.

Situația cu care Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca s-a confruntat în ultima săptămână a cauzat tensiuni în cadrul echipelor medicale, tensiuni care s-au reflectat, indirect, asupra pacienților. A fost nevoie însă, de mai multe proteste pentru ca managerul Șușcă să aplice legea deși Ministerul Sănătății a trimis unităților subordonate precizări referitoare la situația creată, prin adresa circulară nr. 5678/31.05.2018. Urmare adresei circulare, conducerea SCJU Cluj-Napoca a decis, luni, aprobarea majorării salariilor la nivelul prevăzut pentru anul 2022 pentru personalul care ocupă funcții de tehnician, moașă, soră medicală.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata