Take a fresh look at your lifestyle.

Temperaturi scăzute, frig și ploi zilele următoare

0

O parte a țării se află sub două avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi și vijelii. Temperaturile vor scădea semnificativ în toată țara, anunță meteorologii. Abia la sfârșitul săptămânii, spun specialiștii, vremea revine la normalul perioadei.

În zonele vizate de codul portocaliu, adică în zonele montane și submontane, vor fi ploi torențiale ce vor determina acumulări de apă ce vor depăși pe alocuri 40…60 de litri pe metru pătrat și izolat este posibil să se acumuleze chiar 80 de litri pe metru pătrat.

În zonele vizate de codul galben vorbim de cantități de apă mai mici, respectiv 35 de litri pe metru pătrat și doar izolat se vor depăși 50 de litri pe metru pătrat.

Pentru ziua de astăzi, până mâine dimineață la ora 10:00, meteorologii au restrâns codul galben de instabilitate atmosferică pentru zona Olteniei, pentru nord-vestul Munteniei și pentru zona Carpaților Meridionali, acolo unde se vor acumula cantități de apă de până la 35 de litri pe metru pătrat.

Acestei ploi aduc cu ele și temperaturi scăzute pentru această perioadă. Vremea devine răcoroasă în Moldova, în Transilvania și în Dealurile sudice. Temperaturile maxime nu vor depăși 31 de grade.

Ploile vor fi prezente astăzi și în zona de nord-est a țării. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului. Vântul va sufla cu putere în regiunile estice și sud-est. De asemenea, intensificări accentuate ale vântului vor fi prezente și în zona litoralului. Acolo se vor înregistra rafale de vânt de până la 55…65 de km pe oră.

În capitală, valorile termice au scăzut destul de mult față de zilele trecute. Astăzi sunt așteptate ploi și descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului. La noapte, temperaturile minime vor scădea până la 16 grade.

Abia vineri începe să se încălzească din nou, maximele ajungând până la 33 de grade.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata