Take a fresh look at your lifestyle.

Termene pentru conectarea online a caselor de marcat

0

Procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF a fost aprobată.

Conectarea se realizează pe categorii de contribuabili, începând cu data de 1 iulie 2020, cu respectarea următoarelor termene:

a) contribuabilii mari – până la data de 30 septembrie 2020;
b) contribuabilii mici și mijlocii – până la data de 31 ianuarie 2021;
c) pentru casele instalate începând cu 1 februarie 2021 – la data instalării.

Prin excepţie, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice (offline) au obligaţia completării şi transmiterii declaraţiei prevăzute în anexa la ordin, cu respectarea următoarelor termene:
a) contribuabilii mari, până la data de 30 septembrie 2020;
b) contribuabilii mici și mijlocii, până la data de 31 ianuarie 2021;
c) pentru casele instalate începând cu 1 februarie 2021, în termen de două zile lucrătoare de la data instalării.

Acești operatori economici (offline) vor comunica lunar datele fiscale înregistrate de aparatele de marcat electronice prin intermediul declarației informative A4200. 

Baza legală: Ordinul președintelui ANAF nr. 2668 din 4 iunie 2020 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (Monitorul Oficial nr. 527 din 19 iunie 2020).

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata