Take a fresh look at your lifestyle.

Titus Corlăţean, întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului, Gunther Krichbaum. Ce s-a discutat

0

Parliamentary Assembly Session June 2011 Session de l’Assemblée Parlementaire juin 2011Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 17 septembrie 2014, o întrevedere cu Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului.

Discuţiile celor doi demnitari au evidenţiat o largă convergenţă privind abordarea temelor atât de interes bilateral româno-german, cât şi în context european. Au fost abordate teme de actualitate privind evoluţiile din spaţiul european şi euro-atlantic, cu accent pe aspectele de securitate din zona Mării Negre.

Un accent important în cadrul convorbirilor a fost pus pe evoluţiile europene şi regionale relevante pentru Republica Moldova, ambele părţi confirmând sprijinul pentru parcursul european al acestei ţări. Ministrul Titus Corlăţean a arătat că susţinerea Republicii Moldova este o prioritate pentru România şi a menţionat acţiunile concrete de cooperare, precum construirea gazoductului Iaşi-Ungheni şi asistenţa acordată de statul român pentru diverse proiecte. A reliefat, în context, succesul reuniunii Grupului de Acţiune Europeană pentru Republica Moldova, co-prezidată de România și Franța. (Chişinău, 1 septembrie 2014)

De asemenea, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat stadiul excelent al relaţiilor româno-germane, cu evidenţierea cooperării economice, care a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare susţinută. Totodată, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa pe care o acordă consolidării relaţiilor cu landurile germane, care pot contribui, în cooperare cu autorităţile din România, la identificarea şi realizarea de proiecte de dezvoltare regională.

Convorbirile au prilejuit, totodată, şi o trecere în revistă a evoluţiilor politice şi de securitate din Orientul Mijlociu, cu accent pe riscurile şi ameninţările grave la adresa securităţii şi stabilităţii regionale reprezentate de ISIL.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata