Take a fresh look at your lifestyle.

Tot ce trebuie să știi despre tuburile cu LED

0

Daca esti in cautarea unor solutii pentru modernizarea sistemelor tale de iluminat, te invit sa descoperim impreuna tot ce trebuie sa stii despre tuburile LED.

Iata care sunt principalele caracteristici ale tuburilor LED

Materialele folosite la fabricarea acestora sunt aluminiul, plasticul si policarbonatul. Aceste materiale ofera siguranta si viabilitate sporita.

Dimensiunile tuburilor sunt variate, acestea se pot achizitiona la dimensiunile clasice, similare cu cele ale tuburilor neon sau pot fi personalizate in functie de spatiul detinut. Dimensiunile cele mai des intalnite sunt 60 cm, 90 cm, 120 cm si 150 cm, cele de 120 de cm fiind cele mai folosite. Numarul de leduri este de asemenea corelat cu dimensiunea acestora. Flexibilitatea privind dimensiunile este un atu important pentru spatiulile atipice, permitand astfel o iluminare personalizata a acestora.

Puterea acestor tuburi este superioara tuburilor neon si variaza de la 5W la 30W, oferind astfel o lumina eficienta si naturala. Indiferent ca optati pentru un tub cu LED de 5W sau de 18 W, calitatea luminii oferite nu va fi compromisa datorita Tehnologiei LED. Alimentarea este confirgurabila, aceasta se poate face la un singur capat sau la ambele capete, in functie de preferinte.

Tuburile cu LED sunt de obicei albe sau argintii, iar dispersoarele pot fi mate sau transparente. Lumina furnizata de acestea poate fi calda, rece sau neutra.

In plus, pot fi fixe sau reglabile oferind lumina directionata catre punctul de interes.

Pentru ca sunt rezistente la temperaturi extreme, pot fi folosite si in camere frigorifice, vitrine frigorifice sau zone de depozitare cu temperaturi reduse sau ridicate. Un pont util: daca iti doresti sa achizitionezi tuburi cu led de calitate, intra pe Catena Electric caci vei gasi variante la preturi accesibile.

Montarea tuburilor LED este extrem de simpla

Acestea sunt foarte usor de instalat si extrem de fiabile. De asemenea, sunt compatibile cu reteaua tuburilor neon si nu este necesara nicio alta interventie pentru fixarea lor. Montajul nu putea fi mai simplu, este necesara doar inlocuirea vechilor tuburi cu cele LED.

Exista insa si suporturi create special pentru tuburile LED, daca doresti sa le inlocuiesti pe cele vechi sau sa montezi unele intr-un loc nou.

Daca montezi pentru prima data tuburi cu LED nu ai de ce sa iti faci griji, intrucat acesta nu este un proces complicat sau de durata. Poti gasi pe internet un ghid de instalare rapid furnizat de un producator de sisteme de iluminat recunoscut. Este insa indicat sa fii asistat de un profesionist in domeniu. Nu uita sa opresti orice sursa de curent inainte de a interveni mecanic asupra oricarei surse de lumina.

Tuburile LED ofera o lumina naturala foarte eficienta, nefiind nevoie de multe surse de lumina in incapere pentru a asigura un iluminat placut. Daca insa ai optat pentru mai multe tipuri de  surse de lumina, iti recomand sa folosesti un organizator pentru cablurile acestora. Organizatoarele de cabluri specifice pentru birou sunt un ajutor de nadejde in protectia cablurilor. Poti intra aici https://www.catenaelectric.ro/categorie-produs/sisteme-voce-date/organizator-cabluri/ caci vei gasi o paleta variata de organizatoare dintre care sa alegi.

Avantajele modernizarii sistemului de iluminat cu tuburi LED

Folosite de obicei pentru iluminarea spatilor mari sau industriale, tuburile LED sunt alternativa moderna a tuburilor neon. Acestea au o serie de avantaje considerabile, ce justifica investitia unei schimbari.

Printre aceste avantaje se numara si durata de viata mai mare, care poate ajunge pana la 50.000 de ore de functionare. Fata de tuburile flourescente care se incalzeau in timpul functionarii, cele cu LED se aprind instant, iar consumul de energie este redus chiar si cu 80-90%.  Costul de exploatare si de intretinere devine astfel principalul atu al tuburilor cu LED.

Un alt aspect important este faptul ca acestea din urma nu produc niciun fel de zgomot in timpul functionarii.  De asemenea, tuburile cu tehnologie LED sunt rezistente la aprinderi-stingeri repetate.

Daca esti constient de importanta ocrotirii mediului, afla ca spre deosebire de tuburile neon, cele din discutie sunt 100 % ecologice,  nu contin mercur sau alte substante toxice.

Evolutia in domeniul sistemelor de iluminat, ofera o multitudine de beneficii utilizatorilor, de la siguranta la costuri reduse.

Asadar am descoperit impreuna ca tuburile cu LED sunt inovative, usor de montat, durabile si eficiente. Tinand cont de caracteristicile enuntate si lumina naturala oferita de acestea, alegerea sistemelor de iluminat cu LED sunt cu siguranta cea mai buna alegere atat in domeniul Horeca cat si in cel industrial.


Acesta este un articol publicitar. ZiarulClujean.ro nu face recomandări de servicii și nici nu garantează pentru calitatea/corectitudinea serviciilor oferite de alte companii prin intermediul portalului ZiarulClujean.ro.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata