Take a fresh look at your lifestyle.

Transparență decizională: Proiect de act normativ privind modificarea şi completarea O.M.F.P. nr. 2389/2010

0

finantePrin Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, direcţiile din cadrul Agenţiei şi organele fiscale subordonate acesteia au fost reorganizate.De asemenea, prin acelasi act normativ a fost înfiinţată Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, care a preluat atribuţiile Gărzii Financiare, ca urmare a desfiinţării acesteia.

Având în vedere cele prezentate, s-a impus modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 2389/2010 pentru aprobarea Procedurii de valorificare, în regim de urgenţă, a bunurilor de consum alimentar şi a materiilor prime necesare pentru prepararea acestor bunuri, cu grad ridicat de perisabilitate sau care, prin trecerea timpului, pierd din greutate ori din valoare, inclusiv animale, păsări vii sau plante, în cazul aplicării măsurilor asigurătorii şi/sau executorii prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Prezentul proiect de act normativ aduce precizări suplimentare cu privire la valorificarea bunurilor supuse degradării, precum şi la modul distinct de evaluare utilizat în cazul acestei categorii de bunuri şi redefineşte organele fiscale care vor duce la îndeplinire aceste dispoziţii legale.

De asemenea, s-a adaptat şi formularistica, având în vedere necesitatea aducerii acesteia în concordanţă cu legislaţia în vigoare.

Faţă de cele de mai sus, s-a întocmit prezentul proiect de Ordin al ministrului finanţelor publice pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 2389/2010 pentru aprobarea Procedurii de valorificare, în regim de urgenţă, a bunurilor de consum alimentar şi a materiilor prime necesare pentru prepararea acestor bunuri, cu grad ridicat de perisabilitate sau care, prin trecerea timpului, pierd din greutate ori din valoare, inclusiv animale, păsări vii sau plante, în cazul aplicării măsurilor asigurătorii şi/sau executorii prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata