Take a fresh look at your lifestyle.

Trecem la scenariul 3. Cluj-Napoca a depăşit incidenţa de 3 la mia de locuitori cu COVID-19

1

Municipiul Cluj-Napoca a depăşit luni ponderea de 3 persoane la mia de locuitori infectate cu COVID-19 şi urmează să fie analizate măsurile care se vor lua.

„Astăzi vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condiţiile în care ne raportăm doar la populaţia rezidentă pe baza datelor de la Evidenţa Persoanelor. Totuşi, avem un număr foarte mare de studenţi în Cluj-Napoca, precum şi alte persoane care activează aici şi nu sunt înregistrate în evidenţe. Vedem cum evoluează cifrele mâine şi luăm deciziile care se impun, cu siguranţă”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul a adăugat că e posibil să fie închise şcolile şi restaurantele.

„Practic, măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unităţi de învăţământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spaţiile deschise, închiderea restaurantelor şi cafenelelor la interior (rămân terasele şi delivery sau take away), închiderea activităţilor de jocuri de noroc şi închiderea programului cu publicul pentru cinematografe şi instituţiile de cultură. Avem la dispoziţie 48 ore de la depăşirea unui prag de incidenţă pentru a lua măsuri”, a mai spus prefectul de Cluj.

Citește și
1 Comentariu
  1. Geo spune

    Sa inchideti barurile si MALL-urile, ca toate pitzi se plimba pe acolo toata ziua. NIci nu trebuiau deschise.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata