Take a fresh look at your lifestyle.

Trei pacienți cu COVID-19, internați în spitalele clujene, au cerut să fie externați. Medicii nu au avut ce face

0

Trei pacienți internați în spitalele clujene cu COVID-19 au cerut să fie externați și asta s-a întâmplat. Ei au profitat de motivarea Curții Constituționale a României, prin care s-a declarat ca fiind neconstituţională starea de carantină şi internarea obligatorie.

Informația a fost confirmată de prefectul Clujului, Mircea Abrudean, care la rândul său este internat alături de soție și copilul lor de 9 luni, toți trei depistați pozitiv cu coronavirus.

Prefectul Clujului nu a precizat de unde sunt cei trei pacienți care au fost externați, însă a spus că dacă nu vor rămâne acasă li se va deschide dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La nivel național, până în 6 iulie, 550 de bolnavi de coronavirus au cerut externarea în baza deciziei CCR.

CCR consideră că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

De asemenea, CCR susţine că instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

Citește și … Guvernul a adoptat proiectul de lege privind carantina și izolarea
Citește și … După decizia CCR, 550 de pacienți COVID au fost externați din spitale

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata