Take a fresh look at your lifestyle.

Trei studenţi israelieni depistaţi cu şedere ilegală în Cluj

0

politia-romanaPoliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în perioada 02 – 03 aprilie 2015, mai multe acţiuni pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor, au fost depistaţi cu şedere ilegală trei cetăţeni străini din Israel, cu vârste cuprinse între 21 şi 23 ani, al căror drept de şedere a încetat anterior şi, la expirarea acestuia, nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri în scopul prelungirii.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că cei trei sunt înscrişi la instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi urmează cursurile acestora şi i-au îndrumat să depună documentaţia necesară la sediul Serviciului pentru Imigrări Cluj, în vederea reglemetării dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi, în valoare totală de 1.200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze, pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata