Take a fresh look at your lifestyle.

TSD Cluj: „Nu daţi vina pe studenţi pentru aglomeraţia din trafic, domnule Boc!”

2

În câteva săptămâni, în septembrie, traficul din Cluj-Napoca va deveni infernal din cauza lipsei de proiecte de infrastructură. Reprezentanții organizației de Tineret a PSD Cluj susțin că promisiunile din campania electorală din 2016 au fost abandonate de executivul primăriei. Atacul PSD vine după ce Emil Boc a declarat că aglomerația din oraș se datorează studenților.

„Nu este un secret faptul că, de ceva vreme, Cluj-Napoca este sufocat de trafic. Dar soluţii viabile din partea administraţiei locale, zero. Domnul Emil Boc nu cred ca vede contrastul dintre ‘smart City’ şi mirosul de noxe, tipic oraşelor subdezvoltate din Asia de sud-est. Vă spun eu, domnule primar, care cred că ar fi soluţiile. Aţi putea, de exemplu, să extindeţi reţeaua de transport în comun şi pe străzile laterale din cartiere. Există foarte multe zone neacoperite de reţeaua existentă!

Dar nu, mega-administraţia mega-oraşului smart a găsit soluţia. Ei s-au gândit să critice studenţii care vin cu maşina la facultate în Cluj. Oameni buni, studenţii fac acest oraş ceea ce e astăzi. Dacă Cluj-Napoca nu ar avea studenţi am fi un oraş banal, mort, trist şi îmbătrânit. Da domnule Boc, studenţii pe care îi certaţi fac din Cluj-Napoca cel mai tânăr oraş din România, ei fac din acest oraş cel mai viu oraş din România. Cred că soluţiile trebuie căutate în alte părţi, nu prin ‘Vânătoarea de vrăjitoare’ împotriva studenţilor. Nu este normal nici să îi certaţi şi nici să ridicaţi uneori doar maşini de alte judeţe.

Doar o întrebare…de fapt un exerciţiu de imaginaţie…imaginaţi-vă că din octombrie, Cluj-Napoca nu mai are studenţi…ce imagine vă vine în minte?” a declarat preşedintele TSD Cluj, Vladimir Dan.

Iată declarația de la care a pornit totul:

„Trebuie să le spunem, ‘măi, dragi studenţi, mai puţin cu maşinile în oraş’. Am văzut diferenţa august faţă de septembrie. Când în august s-a circulat mult mai bine decât la începutul anului şcolar. E greu, dar suportabil. Marea problemă de coşmar vine după 1 octombrie când, repet, după analizele pe care le am, 20.000 de maşini veneau şi vin în plus în Cluj odată cu cei 100.000 de studenţi. Miza este acum să îi convingem pe studenţi să nu mai vină cu maşinile în Cluj şi să utilizeze mijloacele alternative. Transportul în comun, în primul rând, spaţiile care vizează bicicletele, ariile pietonale, pentru că altfel ajungem, din nou, la blocaje”, a spus Boc.

Citește și
2 Comentarii
 1. Vlad spune

  Piticu e nebun, si-a luat-o in cap, crede ca a adus orasul la un nivel la care nu mai trebuie facut nimic. Doar cetatenii sa aiba grija si sa se bucure „cum trebuie” de minunata infrastructura a Clujulul. Noi prosti ca incercam sa umbalm cu masinile personale, ar trebui sa umblam cu ce zice Boc, cand zice Boc si cum zice el si nu ar mai fi nicio problema.
  Cineva sa il trezeasca la realitate si sa caute SOLUTII nu VINOVATI. El e acolo pt SOLUTII, nu sa ne zica el noua care unde gresim. El trebuie sa gaseasca solutii la problemele cetatenilor, nu sa gaseasca cetateni fara probleme

 2. Vlad spune

  Si poate isi da seama ca cea mai mare aglomeratie au generat-o cladirile de birouri construite abuziv, cu autorizatii pe pile, in zone centrale DEJA aglomerate.
  MAFIA din primarie care da aprobari de constructii fara sa gandeasca mai departe de buzunarul propriu
  Cand transformi o casa cu un etaj in ditamai cladiea de birouri, dar ramane aceasi straduta pe care sa vina miile de angajati la birou nu trebuie sa fii geniu sa iti dai seama ca o sa fie probleme, blocaje, cozi …
  Dar noi suntem SMART …

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata