Take a fresh look at your lifestyle.

Tudorel Toader amenințat de FSANP cu o plângere penală

0 4

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, este amenințat cu o plângere penală de către Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). Liderul sindicatului susține într-un comunicat de presă că plângerea va fi făcută pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Neplata orelor suplimentare este cea mai mare problemă a angajaților din penitenciare și ar putea să-i aducă lui Tudorel Toader probleme cu legea. Acesta ar întârzia să semneze un ordin pentru ca situația să intre în normal pentru angajații din penitenciarele românești.

„Abuz prin neplata orelor suplimentare pentru angajatii din penitenciare. Pregatim o noua plangere penala pentru abuz in serviciu pe numele ministrului Tudorel Toader; cat inca mai avem legi.

Desi a avut peste 3 luni la dispozitie pentru a clarifica modul in care trebuie platite orele suplimentare pentru angajatii din penitenciare, azi 10 iulie – zi de salariu, angajatii din penitenciare nu-si primesc banii pentru orele suplimentare pentru ca ministrul justitiei intarzie semnarea unui ordin.

In urma protestelor organizatiilor sindicale, in Parlament s-a aprobat prin Legea nr. 79/2018 ca orele suplimentare care nu pot fi recuperate in termen de 60 de zile sa fie platite angajatilor din penitenciare si politie incepand cu data de 1 aprilie. In consecinta la salariul din iulie ar fi trebuit platite orele nerecuperate in aprilie. Ceea ce nu este posibil din vina ministrului Justitiei.

In plus, angajatii din penitenciare mai au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2016 – 2018 pentru care trebuie gasita o solutie legislativa si bugetara. Guvernul trebuie sa plateasca aceasta datorie de peste 10,5 milioane de Euro angajatilor din penitenciare.

In consecinta il avertizam public ca nerespectarea legii in ceea ce priveste plata orelor suplimentare efectuate si nerecuperate in termen de 60 de zile ne va pune in neplacuta situatie de a depune o noua plangere pentru abuz in serviciu sau, dupa caz neglijenta in serviciu, impotriva domniei sale. Inca mai sunt pedepsite”, transmite într-un comunicat de presă Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor(FSANP).

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata