Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – FOTO- VIDEO – UIMITOR! Mii de persoane au ieșit în stradă la Cluj-Napoca: „Jos Ponta! Salvăm toată România!”

0
protest-jos-ponta
foto: Andrei Dăscălescu

Mii de clujeni au ieșit în stradă la Cluj-Napoca, vineri seara. Protestul împotriva lui Victor Viorel Ponta i-a scos pe clujeni din case. Locuitorii din inima Ardealului au vrut să își arate solidaritatea față de cei care nu au putut să voteze în diaspora, dar și să își arate nemulțumirea față de Victor Ponta, pe care nu îl vor președinte al României.

La numai o oră de la începerea protestului, potrivit jandarmilor, peste 5000 de persoane au ieșit în Piața Unirii din Cluj-Napoca, numărul acestora crescând de la un minut la altul. Proteste împotriva lui Victor Viorel Ponta au avut loc în majoritatea orașelor din țară.

Protestatarii au strigat ”Vot corect și alegeri libere!”, „Uniţi salvăm toată România!”, „Jos Ponta!”

Cornel Vâlcu, profesor la UBB Cluj, unul dintre protestatari a luat cuvântul. Acesta a declarat în faţa întregii mulţimi că a fost mitut de PSD.

„În această dimineaţă Victor Ponta le-a umplut profesorilor conturile cu bani. Profesorii au spus că vor trimite mita electorală înapoi. Vedeţi cât de disperat este guvernul şi mergeţi la vot!”, a declarat profesorul.

clujeni

La această oră – 19.00, protestatarii urmează traseul stabilit.

VIDEO GENERAL – Mai jos puteți vedea fiecare parte a protestului și zonele  și zonele în care s-au plimbat clujenii

Piaţa Unirii – Bd. Eroilor (zona pietonală) – Piaţa Avram Iancu – Calea Dorobanţilor, cu restricţionarea circulaţiei rutiere pe două benzi – Aleea Bibliotecii – sens giratoriu Mărăşti – strada Fabricii – strada Bucureşti, cu restricţionarea circulaţiei pe sensul de deplasare – strada Gorunului – strada Buftea – cu restricţionarea circulaţiei rutiere – Bd. 21 Decembrie 1989 – strada Memorandumului – strada Petru Maior – Piaţa Lucian Blaga.

Jos Ponta

Ora 19.35

Potrivit jandarmilor, peste 10. 000 de persoane sunt acum pe strada Dorobanților din Cluj-Napoca. Multe persoane se alătură grupului în mers.

Ora 20.30

protest1-foto-Adrian-Salajan

 

Protestatarii strigă cât îi țin plămânii; „România trezeşte-te!„, „”Afară, afară, cu PSD din ţară” şi „Jos Ponta jos, elevul mincinos!”

video- Dragoș Răzvan

Ora 20.00

La această oră, clujenii își urmează traseul stabilit pentru protest. Nu au fost raportate incidente! Mulțimea de oameni este în zona sensului giratoriu de la OMV.

protestatari-cluj

Imagini filmate pe strada Fabricii.

Protestatarii s-au reîntors pe Bulevardul 21 Decembrie 1918 și spun jandarmii, numărul acestora depășește 10.000.

foto: Andrei Dăscălescu
foto: Andrei Dăscălescu

Ora 21.10

Oamenii scandează ”Cine nu sare, nu vrea schimbare” sau „Ale, ale, o dorință sinceră: România liberă” și ”Klaus, Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse”.

Ora 21.25

Protestatarii au  ajuns în Piața Lucian Blaga. Aici se încheie și mitingul, dar nu se știe cât timp vor rămâne oamenii în stradă. Piața Lucian Blaga este plină până la refuz. Protestatarii strigă: „M**e Ponta”.

protestatari-piatalucian-blaga

 Ora 21.40

Potrivit noilor estimări ale jandarmilor care asigură ordinea la protest, și care sunt familiarizați cu Piața Lucian Blaga, în stradă sunt în acest moment peste 15.ooo de oameni.

Ora 22.00

Protestul anti-Ponta s-a încheiat în Piața Lucian Blaga. Jandarmii spun că au fost prezenți peste 15.000 de oameni. Mitingul nu a fost afectat de incidente.

Proteste împotriva lui Victor Viorel Ponta au avut loc în majoritatea orașelor din țară.

La ultima strigare, protestatarii i-au urat premierului: „Victor Ponta, la mulți ani cu EXECUTARE”

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata