Take a fresh look at your lifestyle.

Un medic și o asistentă, condamnați definitiv de Curtea de Apel Cluj

0

Un medic primar, expert al asigurărilor sociale și o asistentă au fost condamnați de către magistrații Curții de Apel Cluj, pentru infracțiunea de luare de mită. Sentința este definitivă. 

Astfel, Mitre Marian, medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Județene de Pensii Maramureș, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare 4 ani și interzicerea unor drepturi. Mestic Floarea, secretar dactilograf și asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei a fost condamnată la 2 ani 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare 3 ani și interzicerea unor drepturi.

În fapt, în perioada 18 iulie – 08 august 2017, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Mestic Floarea a primit sume de bani și alte foloase materiale de la un număr de 176 de persoane beneficiare a pensiei de invaliditate sau potențial beneficiare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

Totodată, a reieșit că, în luna august 2017, în aceleași condiții, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Mitre Marian a primit sume de bani și alte foloase materiale de la un număr de 70 de persoane, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

În cauză, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș au fost delegați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș să efectueze acte de procedură penală necesare probatoriului.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata