Take a fresh look at your lifestyle.

Un nepot și-a salvat bunica în Mănăștur. Amândoi au ajuns la spital. UPDATE – IPJ Cluj susține că un polițist a salvat-o pe bunicuță

1

O autospecială pentru stins incendii a fost alertată, în cursul dimineții de miercuri, ca urmare a unui început de incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul I al unui bloc de pe Aleea Padin, din municipiul Cluj-Napoca. UPDATE – ISU Cluj a susținut inițial că nepotul ar fi fost salvatorul bunicii. Ulterior a apărut o informație pe pagina de Facebook a IPJ Cluj, unde se precizează că adevăratul salvator ar fi un polițist, care în vara anului 2019 a mai salvat o femeie de la suicid.

„O femeie de aproximativ 70 de ani a fost evacuată de către nepotul său, în vârstă de 24 de ani, înainte de sosirea pompierilor, și a fost consultată de către echipajul SMURD dislocat la locul evenimentului. Cei doi au fost transportați la spital pentru îngrijiri și investigații medicale, având în vedere posibilitatea de a fi intoxicați cu fum”, se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Pompierii au găsit apartamentul inundat, în mare parte cu fum, și flăcări care cuprinseseră mașina de spălat haine, situată în baia apartamentului. Focul a fost stins prompt de echipa de intervenție, fără a fi necesară evacuarea persoanelor din celelalte apartamente. Din cercetările preliminare, se pare că focul a pornit de la o defecțiune a mașinii de spălat haine.

ACTUALIZARE, MAI JOS!

Cosmin Cătinaș

UPDATE – Potrivit paginii de Facebook a Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, cel care ar fi salvat-o pe bunicuță ar fi agentul de poliție Cosmin Cătinaș. În vara lui 2019, același agent a salvat o femeie care voia să se sinucidă, materialul poate fi citit AICI.

Referitor la incendiul de miercuri dimineața, Cosmin Cătinaș a oferit detalii despre cum a procedat.

,,La ora 07:50 am fost dirijaţi să ne deplasăm pe Aleea Padin unde a izbucnit un incendiu într-o locuinţă. În aproximativ 3 minute am ajuns la adresa indicată unde am observat că dintr-un apartament situat la etajul 1 ieşea fum. În faţa blocului se afla apelantul, un tânăr…era agitat şi dezorientat, vorbea la telefon. L-am întrebat pe acesta dacă mai sunt persoane în apartament. Acesta ne-a răspuns că bunica sa, în vârstă de 76 de ani, a rămas înăuntru. Împreună cu el am intrat în casa scării, am urcat la etaj. Uşa locuinței era larg deschisă; în apartament era un fum dens, vizibilitatea fiind extrem de redusă. M-am aplecat pentru a încerca să văd ce e în apartament, moment în care, după încăperea în care se manifesta focul, în pragul unei uşi, am observat-o pe femeie. Am inspirat adânc şi am intrat. Când am ajuns lângă ea am observat că se sprijinea de pragul uşii, era confuză. Am luat-o de mână, i-am zis să mă urmeze, însă se deplasa cu dificultate. Am luat-o în braţe şi am coborât pe casa scării, până la parter”, spune Cătinaș.

Citește și
1 Comentariu
  1. petre liliana spune

    da, intradevar politistul a scos o pe brate pe batrana,.Felicitari politistului!!!!!

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata