Take a fresh look at your lifestyle.

Un proxenet și un dealer de droguri, trimiși „la pachet” în arest. DIICOT CLUJ spune cum acționau

0

Tribunalul Cluj a arestat preventiv, vineri, doi bărbați acuzați de trafic de droguri și proxenetism. Este vorba de spre GAVRILESCU ROLAND GABRIEL și MOLDOVAN SAMIR, acuzați de infracțiuni grave. Procurorii DIICOT Cluj au efectuat în acest dosar 4 percheziții domiciliare, în județele Cluj și Mureș.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2022, unul dintre inculpați a înlesnit practicarea prostituției de către o persoana vătămată, a transportat-o pe aceasta în diferite locații de pe raza județelor Cluj și Mureș, în scopul practicării prostituției și și-a însușit sumele de bani provenite din practicarea prostituției.

Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reținut că a procurat, manipulat și distribuit mai multor persoane din județele Cluj și Mureș substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În acest context, acesta a comercializat primului inculpat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive pentru a fi puse la dispoziția persoanei vătămate și a personelor din anturajul acesteia”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urma celor 4 percheziții domiciliare efectuate în județele Cluj și Mureș au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, sumele de 1.800 de lei și 50 de euro, precum și obiecte care ar fost utilizate în timpul consumului de droguri.

În cursul zilei de vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv a celor 2 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile. Tribunalul Cluj a admis cererea și i-a arestat preventiv pe cei doi bărbați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și al Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureș.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata