Take a fresh look at your lifestyle.

Universităţi clujene mai practice în parteneriat cu Primăria, propunerea candidatului PMP, Fițiu Avram (A.E.)

1

Printre candidaţii la Primăria Cluj-Napoca se numără şi Fiţiu Avram, propus de PMP, ale cărui proiecte merg în cea mai mare parte pe ideea de a crea un “oraş verde”, dar o parte dintre ele abordează şi alte teme, cum ar fi educaţia. Una dintre propunerile candidatului PMP din cadrul programului politic pregătit de acesta, se referă la încheierea unui parteneriat cu universităţile din Cluj-Napoca. Acesta doreşte să sprijine ascensiunea acestora în topul universităţilor europene, şi chiar să aducă anumite schimbări în abordarea pe care acestea o au. Candidatul PMP, Fiţiu Avram, declară că intenţionează să încurajeze universităţile clujene din localitatea noastră să se reorienteze înspre un învăţământ de tip antreprenorial. Acesta afirmă că o astfel de abordare în învăţământ poate conduce la progres pe mai multe planuri, inclusiv pe cel economic.

De asemenea, candidatul PMP este convins că aplicarea unei astfel de abordări la nivelul instituţiilor de învăţământ din Cluj-Napoca ar putea aduce schimbările necesare pentru a propulsa învăţământul clujean în clasamentele europene, şi ar putea aduce beneficii pe termen lung. Acesta doreşte implicarea universităţilor în latura economică şi sprijinirea acestora în introducerea inovaţiilor din cercetare la nivel de aplicabilitate. În acest scop, candidatul Fiţiu Avram susţine universităţile clujene să realizeze parteneriate cu marile universităţi europene în scopul colaborării şi al schimbului de studenţi, pentru a veni cu răspunsuri la problemele cu care ne confruntăm la nivel european. Aceste parteneriate realizate la nivel international pot, afirmă candidatul PMP, constitui soluţia la chestiunile problematice care ţin de ecologie, economie, demografie, etc.

Acest proiect ar putea fi privit cu scepticism de mulţi, în condiţiile în care deja există câteva parteneriate internationale între univerităţi, şi se efectuează şi în prezent schimburi de studenţi şi conferinţe care au ca scop găsirea unor modalităţi de aplicare eficientă a rezultatelor din cercetare pentru a aduce progres în mai multe domenii. În ceea ce priveşte abordarea unui învăţământ de tip antreprenorial, această idee s-ar putea să nu întâlnească prea multă rezistenţă, aducând beneficii practice şi economice.

Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj – CUI: 21200020  

Citește și
1 Comentariu
  1. relu spune

    ….hai mă Avrame…. du-te și fă nani lângă Oros și Cățoi!

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata