Take a fresh look at your lifestyle.

USR Cluj începe strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare

0

Uniunea Salvați România, filiala Cluj, anunță începerea campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an. Alegerile vor avea loc în data de 26 mai, în ultima duminică din lună.

Primele semnături vor fi strânse pe strada Eroilor numărul 2, începând cu ora 15:00, în data de 23 februarie. Vor participa atât membri şi susţinători ai formaţiunilor politice USR şi PLUS cât şi preşedintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean şi coordonatorul regional PLUS din regiunea Nord-Vest, Dan Clinci.

„Aceste alegeri europarlamentare reprezintă un test pentru societatea românească. Un test destinat să verifice motivarea fiecăruia dintre noi de a nu mai lăsa ca soarta să ne fie hotărâtă de alţii. Am simţit gustul amar al neimplicării în politica propriei noastre ţări. Acum începem o nouă bătălie. Cea împotriva pasivităţii şi a lipsei de angajament. Trebuie să ne demonstrăm nouă înşine că suntem prezenţi, curajoşi şi motivaţi să învingem. Alianţa 2020 ne invită pe toţi să arătăm că ne pasă de viitorul nostru. Regiunea Nord Vest şi în special judeţul Cluj au şansa să convingă că ştiu şi pot să se mobilizeze atunci când e nevoie să li se audă vocea. Prin vot, prin semnătură, prin participare, prin implicare, fiecare dintre noi poate deveni parte din schimbarea în bine pe care o merităm. În acest moment e nevoie de 200 000 de semnături pentru a putea să ne angajăm în această bătălie pentru normalitate, aşa cum este ea înţeleasă într-o Românie a valorilor europene”, a declarat Dan Clinci, coordonatorul regional PLUS din regiunea Nord-Vest.

„Începând de azi membrii USR şi PLUS vor fi din nou în stradă, acolo unde au fost constant în ultimii ani. Am adunat semnături pentru a putea participa la alegerile parlamentare din 2016, am participat împreună la marile proteste pe tema justiţiei, 6 luni am susţinut împreună iniţiativa ‘Fără Penali în Funcţii Publice’ şi apoi ‘Oameni Noi în Politică’. Alianţa 2020 USR-PLUS va pune capăt hegemoniei vechilor partide politice. Primul pas sunt alegerile europarlamentare din 26 mai. Până atunci, USR şi PLUS vor fi zi de zi în stradă pentru a povesti cu oamenii despre cât de importantă este prezenţa la vot, despre proiectele comune şi despre nevoia acută de fi reprezentaţi în Parlamentul European de profesionişti”, a declarat şi preşedintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean.

„Pentru prima dată din 89 încoace românii au posibilitatea de a vota şi de a-şi investi încrederea într-o alianţă credibilă, formată din oameni noi în politică, oameni care au confirmat pe plan profesional, oameni fără dosare penale şi care sunt dispuşi să muncească în interesul cetăţeanului, tineri care şi-au construit carierele profesionale prin muncă şi prin studii la cele mai renumite universităţi din lume. Aceşti oameni dezamăgiţi de politica practicată în România ultimilor 28 de ani au decis să se implice, să schimbe fundamental atât modul de a face politică în România cât şi percepţia publică faţă de politicieni. Este pentru prima dată de la aderarea României la Uniunea Europeană când o alianţă electorală pune în faţa alegătorilor o listă de candidaţi formată din oameni profesionişti, cu experienţă în administraţia europeană şi care pot reprezenta interesele românilor în Parlamentul European”, a declarat vicepreşedintele USR Elek Levente, cel care a condus lucrările Comisiei de negociere a alianţei din cadrul USR.

Vă reamintim că legislaţia actuală cere partidelor care vor să participe la alegeri să prezinte liste cu cel puţin 200 000 de semnături valide de la susţinători. USR şi PLUS militează pentru reducerea acestui număr prin iniţiativa Oameni noi, care conţine un pachet de măsuri menite a creşte calitatea vieţii politice.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata