Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – USR-PLUS discută ieșirea de la guvernare

0

UPDATE – Copreședintele Alianței USR PLUS și vicepremierul Dan Barna a anunțat miercuri, după ședința de criză din interiorul Alianței, în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu, că cele două partide au decis să îi retragă sprijinul politic premierului Florin Cîțu. Barna a precizat că a refuzat să preia interimar ministerul Sănătății. Florin Cîțu a declarat că a decis să preia interimatul după refuzul vicepremierului Dan Barna.

Liderii USR sunt șocați și supărați pe revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății și spun că vor avea astăzi o ședință în urma căreia se va lua o decizie în ceea ce privește rămânerea la guvernare.

”Aștept să avem o discuție cu vicepremierul Barna, care a fost astăzi la această întâlnire cu premierul Cîțu. După această discuție vom avea o ședință a structurii de conducere a USR-PLUS și în această ședință vom stabili ce facem în continuare. Va fi o decizie de partid!”, a declarat Ionuț Moșteanu, miercuri dimineața. 

Întrebat dacă este ieșirea de la guvernare o variantă a USR-PLUS în acest moment, Ionuț Moșteanu a declarat că ”orice variantă este pe masă”. 

”Sunt colegi care susțin și această variantă. Pe mine, unul, mă surprinde, mai ales că am fost și la discuția din coaliție, în care părea că lucrurile sunt clare, că am clarificat că mergem în acestă formulă în continuare”, a mai spun liderul deputaților USR.

”Avem o structură a guvernului decisă în coaliție acum trei luni și jumătate, atunci când am început acest drum împreună alături de USR-PLUS, PNL și UDMR. Această structură rămâne în picioare în momentul acesta, discuțiile vor fi în Birourile Naționale Reunite și vom lua o decizie dacă și cum continuăm”, a concluzionat el. 

Potrivit surselor Antena 3, liderii USR sunt extrem de supărați de revocarea lui Vlad Voiculescu.

”Cîțu s-a jucat cu focul. Nu vom mai fi pacifiștii de până acum. Pe fond, Vlad nu a greșit cu nimic. Vom cere super garanții ca sa mai continuăm coaliția”, au spus aceștia. 

Citește și … Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, demis de premier. Pleacă la pachet cu Andreea Moldovan

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata