Take a fresh look at your lifestyle.

Vaci monitorizate cu tehnologie 5G

1

Tehnologia 5G este viitorul comunicațiilor. În timp ce oamenii abia fac primii pași în acest sens, vacile sunt deja conectate. Cel puțin într-o fermă din Anglia, unde conectivitatea 5G este folosită de fermieri pentru a monitoriza animalele.

180 de vaci de la o fermă din sudul Angliei sunt echipate cu un colier digital, asemănător brățărilor de fitness purtate de mulți oameni, și care le monitorizează starea de bine. Dacă le doare ceva, dacă au nevoie de hrană sau apă sau dacă este timpul să fie mulse și cât lapte dau.

Proiectul, parțial finanțat și de stat, va fi extins la nivel național prin introducerea de rețele 5G în zonele rurale care până acum nu au beneficiat de internet de mare viteză.

Programul pilot dă deja rezultate: pe lângă creșterea productivității, a ușurat mult și munca fermierilor.

De multă vreme, în fermele moderne vacile sunt mulse și hrănite de roboți, iar introducerea tehnologiei 5G este doar un nou pas din avântul tehnologic al acestei industrii. Asta în timp ce oamenii mai au de așteptat.

Rețelele de comunicații din Europa abia au început să introducă tehnologia 5G a cărei implementare ar putea dura până la 10 ani.

Citește și
1 Comentariu
  1. Vocea Clujului spune

    Vacile suntem chiar noi – Clujeni, Boc vă prăjește! Dați click pe adresa atașată și aflați cum vrea să ne bage pe gât o tehnologie neverificată pentru siguranță!

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata