Take a fresh look at your lifestyle.

Val de căldură peste România. Meteorolog ANM: ”Temperaturi de peste 35 de grade!” 

0

Un val de căldură saharian va ajunge luni în România și își va face simțită prezența pe tot parcursul acestei săptămâni.

În ciuda faptului că, în anumite zone ale țării, pe la jumătatea săptămânii, temperaturile vor mai scădea un pic, spre sfârșitul săptămânii acestea vor crește simțitor și vor atinge pragul de caniculă, cu maxime de peste 35 de grade Celsius.

Astăzi, în România vor fi temperaturi cuprinse între 23 și 34 de grade, urmând ca marți temperaturile să depășească 35 de grade în unele zone.

Din păcate, România nu scapă de fenomenele extreme. Acestea vor fi prezente în special în a doua parte a zilei și noaptea în majoritatea zonelor țării, pe tot  parcursul acestei săptămâni. 

Elena Mateescu, director ANM, avertisment de caniculă: ”Temperaturi de peste 35 de grade!” 

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat în exclusivitate la Antena 3 cum va fi afectată România de domul de căldură care va cuprinde sud-vestul și vestul Europei zilele următoare. 

”Este posibil ca România să se confrunte cu primul val de căldură din acest an. 

Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius. 

Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre. 

Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a spus Elena Mateescu la Antena 3. 

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata