Take a fresh look at your lifestyle.

Veste groaznică de la meteorologi! La ce temperaturi să ne aşteptăm în următoarele două săptămâni

0
foto - arhiva
foto – arhiva

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni valorile aproximative de temperatură  pentru următoarele două săptămâni. Specialiştii nu au deloc veşti bune pentru noi. Dacă toamna a fost frumoasă până acum, de miercuri temperaturile scad şi sub pragul de îngheţ, în anumite zone.

Transilvania: În primele 2 zile vremea se va menţine caldă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 18…19 grade, iar a celor minime se va situa în jur de 8 grade. Urmează un proces de răcire semnificativă ce va aduce regimul termic sub cel normal, respectiv maxime care, în data de 24 octombrie, vor avea o medie de 5 grade, şi minime de -3 grade, în 25 şi 26 octombrie. După 26 octombrie vremea se va încălzi treptat, încât valorile maxime medii vor fi de 11…12 grade, iar minimele de 1…2 grade.

În perioada 21-24 octombrie ploile slabe şi moderate cantitativ se vor semnala pe arii extinse. Ulterior probabilitatea de ploaie va fi mai redusă, exceptând ziua de 28 octombrie şi începutul lunii noiembrie când, local, sunt posibile ploi slabe.

Maramureș: Primele două zile ale săptămânii vor avea un regim termic peste cel normal, respectiv o medie a maximelor de 17…18 grade şi minime în jur de 9 grade. Ulterior se va produce o răcire accentuată, media valorilor diurne urmând să coboare spre 5…6 grade, iar cele minime vor fi negative, în jur de -2…-1 grad, în 25 şi 26 octombrie. În a doua săptămnă de prognoză este estimată o creştere uşoară a temperaturii, maxime în jurul a 11 grade şi minime de 2…3 grade.

Temporar va ploua în intervalul 20…23 octombrie, când se pot cumula cantităţi de apă însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi după data de 27 octombrie, în restul intervalului de referinţă urmând să fie redusă.

Crișana: Intervalul va debuta cu o vreme caldă, însă începând cu data de 22 octombrie vremea se va răci. Până în 25 octombrie maximele diurne vor fi în general sub 10 grade, iar minimele vor tinde spre 0 grade. Ulterior, în a doua săptămână de prognoză, temperatura va creşte apropiindu-se de normalul termic al perioadei. Mediile valorilor maxime vor fi de 12…13 grade, iar a celor minime de 3…4 grade.

Va ploua pe arii extinse în intervalul 21 – 23 octombrie, când se pot înregistra cantităţi însemnate. În restul intervalului mai sunt posibile ploi slabe cantitativ, cu o probabilitate mai ridicată în 28 octombrie şi la începutul lunii noiembrie.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata