Take a fresh look at your lifestyle.

Vești proaste de la meteorologi, vremea se schimbă radical

0

meteoAdministrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp o avertizare de vreme rea, valabilă pentru toată țara. Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 octombrie, ora 02:00, până în 13 octombrie, ora 10:00, vom avea parte de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și precipitaţii mixte la munte.

În intervalul menţionat aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marţi, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi local 40…50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane.

Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă.
Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55…65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.

În dimineaţa zilei de marţi, 11 octombrie, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj privind evoluţia şi intensitatea precipitaţiilor, cu deosebire din zona Moldovei şi a Carpaţilor Orientali şi Meridionali.

meteo

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata