Take a fresh look at your lifestyle.

Viața e tot mai scumpă. CL al municipiului Cluj-Napoca a majorat prețurile la gigacalorie și la transportul în comun

0 5

Clujenii vor plăti cu 10% mai mult pentru încălzire și cu 25% în plus pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun. Majorările au fost aprobate de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.

În ceea ce privește tariful gigacaloriei livrate populației de către Regia Autonomă de Termoficare (RAT) acesta va crește de la 220 de lei la 242 de lei. Majorarea prețului a fost propusă chiar de RAT. Conform reprezentanților regiei, prețul gigacaloriei nu a mai fost modificat din decembrie 2014, timp în care prețul gazelor naturale a crescut constant. A fost invocată și scăderea numărului de clienți ai RAT, din cauza debranşărilor de la serviciul centralizat de furnizare a agentului termic.

Reprezentanții Regiei Autonome de Termoficare au mai arătat și faptul că de fapt prețul real al gigacaloriei este de 448 de lei. Astfel, diferența până la 242 de lei va fi suportată de Primărie, prin subvenția acordată de Consiliul Local Cluj-Napoca. Potrivit datelor oferite de municipalitate, RAT Cluj-Napoca furnizează agent termic pentru 1.378 de asociaţii de proprietari, care reprezintă peste 26.500 de apartamente, respectiv peste 65.000 de persoane, agenți economici şi instituţii din municipiu.

Cea de a doua scumpire vizează transportul în comun. Astfel, prețul unui bilet va fi de 2,5 lei, în loc de 2 lei. Reprezentanții Companiei de Transport Public (CTP) Cluj au explicat că tariful unei călătorii nu a mai fost modificat din aprilie 2013 și că între timp au avut loc schimbări ale cursului valutar, dar și creșteri de prețuri la combustibil, piese de schimb sau energie electrică. Ambele scumpiri intră în vigoare de la 1 octombrie.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata