Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Accident între un autoturism și o ambulanță în centrul Clujului. Asistentă SAJ, rănită

0

A fost alertă la intersecția străzilor Avram Iancu și Calea Turzii din Cluj-Napoca, marți, în jurul prânzului. O autospecială de ambulanță a izbit un autoturism chiar în intersecție. Asistenta din ambulanță a fost rănită ușor în urma coliziunii dintre cele două autovehicule. În autospecială nu se afla niciun pacient. Autosanitara circula cu semnalele acustice și luminoase. În ciuda acestui fapt, șoferul ambulanței ar putea fi răspunzător de producerea accidentului. Imagini video de la accident, în partea de jos a articolului.

Ajunsă în intersecție, după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului, autospeciala a lovit, în lateral, un autoturism Audi care circula regulamentar, pe culoarea verde a semaforului, spun polițiștii de la rutieră.

„Accident la intersecția străzilor Avram Iancu cu Calea Turzii, în care a fost implicat un autoturism și o ambulanță. Conducătorul ambulanței ar fi pătruns în intersecție pe culoare roșie a semaforului, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune. În urma accidentului, un cadru medical din echipajul de ambulanță, ocupantă a locului din dreapta, a suferit leziuni corporale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ambii conducători auto sunt din Cluj-Napoca”, se precizează într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

CE SPUNE LEGEA

Legea este foarte clară și îi obligă pe șoferii autospecialelor să reducă viteza, mai ales când urmează să pătrundă în intersecții pe culoarea roșie.

Potrivit articolului 62 din OUG 195/2002, ”La intrarea în intersecţiile unde lumina roşie a semaforului este în funcţiune ori indicatoarele obligă la acordarea priorităţii de trecere, conducătorii autovehiculelor prevăzute la art. 61 alin. (1) trebuie să reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.”

Articolul 61, care face trimitere la articolul 32 din același OUG, ne arată care sunt autovehiculele cu regim prioritar și cum trebuie să circule acestea.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata