Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Andrei Criste, pilotul care s-a catapultat din MiG-21 LanceR, transportat la spital. Care este starea de sănătate a bărbatului

0

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, în vârstă de 37 de ani, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă, anunță Ministerul Apărării Naționale. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române. Parchetul Militar Cluj efectuează cercetări în acest caz.

Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Citește și … Pilotul clujean catapultat din MiG-ul care s-a prăbușit, operat la București. MApN, noi date despre starea militarului

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14:00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip.

Modelul de MiG 21 LanceR implicat în accidentul aviatic

În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar Cluj, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

Imagini furnizate de TVR Târgu Mureș în baza parteneriatelor

Citește și … UPDATE – VIDEO – Avion MiG 21 LanceR, de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, PRĂBUȘIT

Andrei Criste, pilotul implicat în incidentul aviatic
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata