Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Basculantă scăpată de sub control în Florești. Mastodontul a patinat zeci de metri și s-a oprit într-un bloc

0

O autobasculantă a patinat, joi dimineața, pe strada Teilor din Florești. Mastodontul încărcat cu nisip a alunecat câteva zeci de metri și s-a oprit într-un bloc de locuințe. Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții au verificat dacă structura de rezistență a imobilului a fost afectată. În momentul impactului într-un apartament se aflau persoane, dar acestea nu au fost rănite. Trei apartamente au fost afectate în urma incidentului.

Prin centrul Operațional al unității de pompieri de la Florești s-a solicitat dislocarea la fața locului a echipelor furnizorilor de utilități, gaz și electricitate, precum și a inspectorilor de stat în construcții pentru evaluarea siguranței imobilului, având în vedere că pe balconul afectat se vedeau mai multe crăpături proeminente.

Pompierii sosiți la fața locului au constatat că o parte din cele 30 de tone de nisip din bena camionului s-au împrăștiat peste balconul de la parter, fără a surprinde sau vătăma nicio persoană.

Preventiv, au fost oprite furnizarea de energie electrică și gaz pentru prevenirea incendiilor în cazul unor posibile avarii la instalațiile imobilului respectiv.

Inspectorii de stat în construcții au evaluat situația la fața locului și au concluzionat că structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată, fisurile vizibile fiind înregistrate la lucrări de zidărie amenajate ulterior finalizării construcției blocului de locuințe, de către proprietarul apartamentului de la parter.

Șoferul camionului nu a consumat alcool.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata