Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Clujean lovit până la inconștiență, ignorat de polițiști. De două luni umblă după oamenii legii cu Certificatul medico-legal

0

szallos-marton-agresat-visteaSzallos Marton, în vârstă de 38 de ani, din localitatea clujeană Viștea, comuna Gârbău, județul Cluj, a fost bătut până a căzut inconștient. Incidentul a avut loc în luna octombrie, iar de atunci victima nu reușește să ia legătura cu polițiștii din comună pentru a depune la dosar Certificatul medico-legal.  Omul a fost ignorat în toată această perioadă de către anchetatori, cu toate că a încercat în repetate rânduri să dea de ei la Postul de Poliție Gârbău și a sunat inclusiv la 112. Mai jos, declarație video și copie a Certificatului medico-legal.

Scandalul a avut loc în 19 octombrie, pe ulița din Viștea. Szallos Marton povestește că după decesul mamei sale, care a survenit în vară, în octombrie o femeie din sat s-a prezentat la ușa lui să ceară anumite obiecte vestimentare. Femeia i-a spus bărbatului că mama lui i le-a făcut manual în timpul vieții și a venit să le ia. Bărbatul i-a dat femeii ce voia, dar i-a cerut plata pentru munca depusă de mama sa în realizarea acelor obiecte vestimentare.

Szallos Marton spune că  femeia s-a dezbrăcat complet, cu intenția probabilă de a face sex cu el, în momentul în care a auzit de plată. A dat-o afară din casă și la îndemnul unui cunoscut a pârât-o fiului ei pentru ce a făcut.

Fiul femeii, furios și băut, l-a lovit pe Marton cu pumnii în cap, coaste și brațe, după cum se poate vedea și pe Certificatul medico-legal, acesta căzând inconștient la pământ.

Bărbatul spune că a dat o declarație în fața polițiștilor din Gârbău, în ziua agresiunii, dar de atunci nu i-a mai văzut. După ce și-a scos Certificat medico-legal a încercat să-i găsească pe anchetatori pentru a depune documentul la dosar. În zadar s-a dus de mai multe ori la Postul de Poliție din Gârbău, că nu a găsit pe nimeni acolo. Marton spune că a sunat și la 112, iar în urma apelului un polițist i-a promis că va trece pe la el să preia documentul, dar nu a făcut-o.

Disperat că e ignorat de polițiști, care nici la telefon nu îi mai răspundeau, Szallos Marton a apelat la ajutorul publicației noastre, Ziarul Clujean. La doar trei ore după ce Szallos Marton  ne-a acordat un interviu, iar reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au aflat de caz, de la noi, un polițist din Gârbău s-a dus acasă la acesta și a preluat Certificatul medico-legal, după două luni, pentru a-l depune la dosarul agresiunii.

Reprezentanții IPJ Cluj au dat un punct de vedere pe acest caz, dar nu comentează acuzațiile potrivit cărora polițiștii din Gârbău l-au ignorat total în această perioadă pe clujeanul agresat.

„La nivelul Postului de Poliţie Gârbău cauza este înregistrată în evidenţa lucrărilor cu caracter penal sub numărul 757321/19.10.2016. Lucrarea a fost înregistrata la unitatea de parchet cu numărul 1274/P/2016.

În acest dosar se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal, sub coordonarea unităţii de parchet”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

certificat-medico-legal

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata