Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Directorul Aeroportului Cluj-Napoca, despre demisie și alte zboruri programate pentru zilele următoare

0

David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj-Napoca, susține că nu își va da demisia pentru că, spune el, s-a procedat corect ieri. Asta deși aproape 2.000 de oameni au stat îngrămădiți pentru a intra în aeroport. Reamintim, premierul Ludovic Orban a cerut demisia directorului Ciceo.

Directorul aeroportului a explicat că a acționat corect și nu are nicio vină în felul cum a gestionat situația de ieri, când aproape 2.000 de români, care urmau să plece la muncă în Germania, s-au înghesuit la intrarea în terminal.

Citește și … Comisia „Sparanghelul”: Cum s-a produs aglomeraţia de pe Aeroportul Cluj-Napoca

Pe de altă parte, situația zborurilor de astăzi, 6 la număr, a fost incertă până la orele prânzului când s-a primit acord de decolare de la Ministerul Transporturilor. Aproximativ 900 de români vor fi plecați la muncă în Germania, la cules de sparanghel, până la finalul zilei.

Așa a arătat vineri situația, după ce prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a solicitat sprijinul forțelor de ordine

Până la îmbarcare, oamenii au așteptat în parcarea aeroportului, fiind supravegheați de jandarmi și polițiști. Pasagerii au fost puși pe rânduri cu distanțe de 2-3 metri între ei.

Odată ajunși în Germania, românii vor fi plasați într-un fel de carantină pentru 14 zile. Ei vor lucra exact în grupurile în care au ajuns acolo și nu vor avea contact cu alte persoane.

Imagine de azi, vineri 10 aprilie

Sâmbătă, alte 7 aeronave cu muncitori vor decola de la Cluj-Napoca spre Germania, iar duminică sunt programate alte 3 zboruri. Cu fiecare aeronavă sunt transportați aproximativ 150 de pasageri. Alte zboruri sunt programate până în 17 aprilie.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata