Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Doi turiști au fentat moartea în Jupiter. Salvamarii au fost aplaudați pentru reușită

1

turisti-mareDoi turiști s-au născut pentru a doua oară, asta cu ajutorul salvamarilor. Prinși de curenții Mării Negre și duși în larg, cei doi au fost văzuți de ceilalți turiști de pe plajă, care au alertat salvamarii. După ce i-au scos la mal pe cei aflați în pericol, turiștii de pe plajă i-au aplaudat pe salvatori.

Scenele au fost filmate de un turist în staţiunea Jupiter. Cei doi tineri au intrat să înoate, însă curenţii i-au dus departe de mal. Au strigat după ajutor, iar salvamarii au plecat să-i aducă la mal. Pe unul dintre ei l-au tractat cu ajutorul unui skijet, iar pe celălalt l-au legat de colacul unui salvamar. Sute de oameni au urmărit întreaga operaţiune cu sufletul la gură şi i-au aplaudat pe salvatori.

Plaja din staţiunea Jupiter este una dintre cele mai periculoase de pe litoralul românesc. Din cauza valurilor înalte care se formează în zonă şi a curenţilor puternici, doi oameni au murit înecaţi aici doar de la începutul sezonului.

Citește și
1 Comentariu
 1. Raducu Florin spune

  Buna ziua,

  Va deranjez in legatura cu un reportaj difuzat in legatura cu operatiunea de salvare de la Jupiter.

  S-a mentionat eronat ca salvamarii au salvat de la inec doi turisti.

  Intamplator sau nu eu am fost unul din cei doi turisti insa lucrurile s-au desfasurat altfel si exista martori care sa va confirme acest lucru.

  Salvamarii si scafandrii ar fi cautat un mort (ca la Neptun) deoarece au venit dupa 20-25 minute iar turistul care a fost dus in larg nu stia sa inoate.

  Va voi povesti mai jos cat mai scurt ce s-a intamplat.

  Eram cu familia pe plaja (sotia si 2 copii) si am vazut un baiat (ulterior am aflat ca era baiatul responsabil cu sezlongurile) care striga ca se ineaca cineva si fugea catre mare cu 2 plute (pluta este legata de un ham cu o franghie de 3-4 metri) moment in care m-am ridicat de pe cearceaf si am fugit dupa el. In apropierea stancilor era un turist care era luat de valuri si dus in larg. Baiatul de la sezlonguri a sarit de pe stanci cu o pluta si s-a dus catre turist iar eu am luat cea de a doua pluta din mana prietenului turistului aflat la ananghie si am inotat catre cei doi. Cand am ajuns la ei am avut grija ca turistul sa fie in siguranta pe cele 2 plute si impreuna cu baiatul de la sezlonguri am incercat sa vedem cum putem sa revenim la mal.

  Mentionez ca eram la 70-100 metri paralel cu digul si erau valuri foarte mari.

  Am vorbit cu baiatul de la sezlonguri sa inotam legati de hamuri si sa-l tragem pe turist insa si baiatul era foarte obosit si nu am reusit.

  Am incercat sa-i trag pe amandoi insa era imposibil.

  Am vrut sa inot inapoi la mal sa iau o franghie sa-i tragem cu ajutorul celorlalti turisti insa mi-a fost frica sa-i las pe cei doi singuri in larg mai ales ca aveam cele 2 plute si era imposibil sa ne inecam pana venea cineva cu o barca.

  In cele din urma (dupa 20-25 de minute) au sosit doi salvamari cu un skijet si un colac de salvare si am pornit cea de a doua parte a operatiunii de salvare.

  A fost foarte greu sa ne agatam de skijet. Baiatul de la sezlonguri care era foarte obosit s-a urcat pe skijet si a legat o sfoara de el.

  Eu am pus colacul de salvare pe turist si l-am tinut imbratisat cu ambele maini tinandu-ma de sfoara legata de skijet.

  Nu este nicio placere sa fii smucit de maini de forta skijet-ului si de aceea m-am ales cu ceva rani la maini si o febra musculara.

  O alta problema pe care am intampinat-o a fost ca nu aveam sortul legat si riscam sa ajung la mal in fundul gol. Daca va uitati pe film veti observa ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa-mi trag slipul.

  Am fost dusi la tarm si m-am dus cuminte la cearceaf unde am fost certat de sotie pe motiv ca avem 2 copii de crescut si sunt inconstient. De asemenea prietenii cu care eram pe plaja mi-au spus ca nu sunt normal la cap. Am fost informat ca operatiunea a durat aproximativ 30 de minute insa pentru mine au parut 5 minute.

  M-am salutat cu baiatul de la sezlonguri si m-am intins obosit pe cearceaf.

  Dupa 5 minute a venit salvamarul din zona respectiva (un baietel slabut) care mi-a multumit si s-a justificat ca a fugit sa aduca de undeva un skijet insa proprietarul acelui skijet nu a vrut sa il dea.

  Dupa inca 10 minute pe plaja au venit mai multi salvamari care au inceput sa fluiere dupa turisti.

  Nu v-am spus ca am facut inot de performanta si nu am fost niciun moment in pericol de inec asa cum se mentioneaza eronat in reportaj.

  Mentionez ca nu am nevoie de publicitate insa dupa ce am vazut reportajul mi s-a facut scarba si am avut un sentiment foarte dureros.

  Va pot spune cu toata sinceritatea ca il consider erou pe acel baiat de la sezlonguri care fara nicio ezitare a sarit de pe stanci si l-a ajutat pe turist chiar daca nu era de datoria lui.

  Cu stima,

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata