Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Epidemie de păduchi într-o școală din județul Cluj, de la începutul anului școlar

0

Elevii Școlii Răchițele sunt plini de păduchi. Epidemia a izbucnit la începutul anului școlar 2017 – 2018 și deja s-a extins la tot mai mulți elevi. Medicul din localitate le-ar fi explicat părinților cum se combate epidemia, dar nu a anunțat Direcția de Sănătate Publică, așa cum era obligat să o facă. Părinții copiilor folosesc pentru despăduchere metode băbești. Alți părinți, care își permit să cumpere soluții speciale din farmacii, și-au curățat copiii de păduchi, dar s-au umplut din nou. Directorul școlii susține că păduchii nu sunt boală incurabilă, dar recunoaște că problema persistă de 5 luni. 

Cu zâmbetul pe buze, directorul Școlii Răchițele recunoaște că de la începutul anului școlar a aflat că elevii din școala pe care o conduce au păduchi. Alexandra Roșu susține că doar în clasele V, VI și VII ar fi probleme cu insectele parazite, dar părinții copiilor o contrazic și spun că și micuții de la grădiniță ar avea probleme.

Medicul din Răchițele a refuzat să stea de vorbă cu reporterii noștri, motivând că a făcut ce a putut. Grav este că medicul, care mai are puțin până la pensionare, nu a anunțat Direcția de Sănătate Publică așa cum avea obligația  în astfel de situații. La Școala Răchițele nu este o problemă izolată, acolo fiind o adevărată epidemie, un focar.

Contactat telefonic, vineri, directorul DSP Cluj ne-a comunicat că este plecat. În urma acestui articol urmează controale la Școala Răchițele, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Cluj trebuie să ia măsuri urgente pentru ca acei elevi să scape de problemele actuale.

Nu se cunoaște cine a dus păduchii în școală, dar medicii spun că singura posibilitate de a scăpa de păduchi este ca toți elevii să fie tratați în același timp și menținută o igienă riguroasă.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata