Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – La Cluj a nins! Află cum va fi vremea până în 15 martie în Transilvania, Maramureș și Crișana

0

viscolDupă ce, marți, la Cluj-Napoca a nins viscolit, meteorologii nu anunță vreme bună în următoarele aproximativ două săptămâni. În Transilvania, Maramureș și Crișana vremea se va răci din nou și în anumite zone va ninge, dar nici vântul nu va dispărea. Temperaturile nocturne vor scădea sub pragul de îngheț. Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru următoarele două săptămâni estimarea de vreme.

TRANSILVANIA: Primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de o vreme uşor mai caldă decât în mod normal la începutul lunii martie, cu medii regionale ale maximelor de 7…11 grade şi ale minimelor de -3…2 grade. Începând din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scădere, astfel încât mediile de 3…6 grade ziua şi -6…-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua săptămână, este estimată o încălzire a vremii, astfel că temperaturile se vor situa din nou, în marea lor majoritate, peste mediile climatologic specifice perioadei din an. În prima săptămână probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, îndeosebi în noaptea de 2/3 martie, când vor fi ploi, dar şi în zilele de 5 şi 6 martie când se vor semnala mai ales lapoviţe şi ninsori. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, ploile vor fi slabe, pe spaţii mai restrânse, în principal în jurul datei de 10 martie.

MARAMUREŞ: Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel normal la început de martie, cu maxime, în medie regională, de 6…8 grade şi minime de -2…4 grade. Apoi vremea se va răci, astfel că temperaturile se vor situa sub mediile multianuale caracteristice, ziua între 4 şi 6 grade, iar noaptea între -4 şi -1 grad. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor creşte din nou şi, în special cele diurne, vor depăşi normalul datei calendaristice. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în prima săptămână, acestea urmând a fi mai însemnate cantitativ în noaptea de 2/3 martie când vor predomina ploile, dar şi în intervalul 5-6 martie când vor fi mai ales ninsori. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate ploi mai puţine şi în general slabe, cel mai probabil în jurul datei de 10 martie.

CRIŞANA: Intervalul de referinţă va debuta cu o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii martie, concretizată prin maxime de 8…13 grade şi minime -1…4 grade, medii regionale. Începând din data de 5 martie însă, valorile termice vor marca o scădere, astfel încât mediile de 5…7 grade ziua şi -4…-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creştere ce se vor situa peste mediile climatologic specifice perioadei din an. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, acestea urmând a fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în noaptea de 2/3 martie, când vor fi ploi, dar şi în zilele de 5 şi 6 martie când se vor semnala lapoviţă şi ninsoare. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, ploile vor fi slabe, pe spaţii mai restrânse, în principal în jurul datei de 10 martie.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata