Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Magistrați din Cluj și alte orașe merg la Bruxelles pentru a protesta. În țară, protestele continuă în Justiție

0

Aproximativ 100 de magistrați din cadrul parchetelor și instanțelor clujene au protestat, vineri, în fața Palatului de Justiție din Cluj-Napoca. Procurorii și judecătorii au cerut, încă odată, abrogarea Ordonanței de Urgență 7/2019. Aceștia spun că simpla înlocuire sau scoatere a unor articole din OUG nu este suficient. Printre solicitări se mai află și desființarea Secției de investigare a magistraților. Astăzi, magistrații clujeni au încheiat cea de-a doua săptămână de proteste și vor ajunge în luna aprilie la Bruxelles.

Cu aplauze, așa au fost primiți magistrații la ieșirea din Palatul de Justiție. Aceștia au purtat banderole albe și le vor purta în continuare, inclusiv în sălile de judecată.

Magistrații au decis continuarea protestelor pentru încă o săptămână, timp în care speră ei să fie abrogată ordonanța. Alte instanțe din țara noastră au adoptat forme de protest similare. O oră pe zi, în timpul proceselor, magistrații suspendă activitatea.

„Vreau să vă anunț în premieră, am format o delegație de 30 de judecători și de procurori care va pleca la Bruxelles pe data de 4 aprilie. Vom fi în fața Comisiei Europene pentru a protesta și acolo și pentru a intra la domnul Timmermans. Magistrații sunt și din Cluj și din țară”, a spus judecătorul de la Tribunalul Cluj, Cristi Danileț.

Astfel de proteste au avut loc astăzi în mai multe orașe din țară. Magistrații clujeni au fost susținuți de protestatarii din Piața Unirii, dar și de actori și chiar studenți.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata