Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Microbuz SMURD, cu români întorși din zonele roșii, răsturnat în urma unui accident produs pe strada Giuseppe Garibaldi din Cluj-Napoca

0

Un microbuz în care se aflau 14 români, întorși din zonele roșii ale Europei, s-a răsturnat în urma unui accident rutier produs pe strada Giuseppe Garibaldi din Cluj-Napoca. Trei persoane cu afecțiuni ușoare au solicitat consult de specialitate. În microbuzul SMURD era doar un membru al echipajului, respectiv șoferul.

Microbuzul, aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș, i-a preluat de la Sala Sporturilor Cluj-Napoca pe cei 14 maramureșeni pentru a fi duși în carantină, în centrele din județul lor.

„În jurul orei 18:45 a avut loc un accident rutier la intersecția străzilor Garibaldi și 1 Decembrie, între un microbuz al ISU și un autoturism. Din primele informații, conducătorul microbuzului ar fi pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, având în funcțiune semnalele luminoase. A intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Bonțida. În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a 3 persoane, pasageri în microbuz. Conducătorii auto au fost testați, nu au consumat alcool”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

În urma accidentului, la fața locului au intervenit două autospeciale SMURD Cluj și una SAJ Cluj. Trei dintre pasageri au fost preluați pentru transport la spital. Ceilalți 11 pasageri au fost duși înapoi la Sala Sporturilor, în așteptarea unui alt microbuz care să-i ducă în carantină. Șoferul microbuzului a scăpat fără răni.

„Microbuzul transporta 14 persoane, dintre care trei au solicitat consult medical, prezentând escortații. Celelalte s-au reîntors la Sala Sporturilor pentru a fi preluate de alt mijloc de transport pentru a fi transportate către locațiile de carantină”, se arată într-un comunicat al ISU Cluj.

CE SPUNE LEGEA

Potrivit articolului 62 din OUG 195/2002, ”La intrarea în intersecţiile unde lumina roşie a semaforului este în funcţiune ori indicatoarele obligă la acordarea priorităţii de trecere, conducătorii autovehiculelor prevăzute la art. 61 alin. (1) trebuie să reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.”

Articolul 61, care face trimitere la articolul 32 din același OUG, ne arată care sunt autovehiculele cu regim prioritar și cum trebuie să circule acestea.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata