Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – O familie de rromi face legea în Aghireșu, zeci de oameni au ajuns la capătul răbdărilor. Primăria a cerut evacuarea „teroriștilor”

0

Oamenii care locuiesc pe o stradă din localitatea clujeană Aghireșu sunt terorizați în fiecare zi, de 4 ani încoace, de o familie de țigani. Manelele sunt date la volum maxim, motoarele scuterelor și drujbelor sunt turate, spre disperarea localnicilor, care se și tem să vorbească din cauza agresivității vecinilor lor. Familia de rromi locuiește ilegal într-un dispensar dezafectat, în care nu există energie electrică nici canalizare sau grupuri sanitare. Nevoile și le fac în spatele fostei unități medicale, astfel că în zonă mirosul este unul greu de suportat. Direcția de Sănătate Publică a avertizat că zona poate deveni un focar de infecție, iar Primăria Aghireșu a cerut instanței să emită un ordin de evacuare.

În urmă cu 4 ani, familia de rromi a închiriat pe o perioadă limitată de timp un spațiu în fostul dispensar medical. Reprezentanții comunei Aghireșu au decis să nu le mai prelungească oamenilor contractul de închiriere. Motivul? Zecile de reclamații ale oamenilor de pe stradă, care nu mai suportau gălăgia făcută de vecinii lor, agresivitatea și obrăznicia acestora.

Familia de rromi, formată din 6-7 membri, nu are grup sanitar. Astfel, nevoile și le fac în spatele fostului dispensar medical, la mică distanță de fântâna unei familii. Tot acolo, la nici de 3 metri de fântână, chiriașii aruncă și apa menajeră care intră în pânza freatică, iar mai apoi în fântână.

Capul familiei a fost extrem de deranjat la văzul camerei de filmat și susține că plătește chirie la Primăria Aghireșu.

Greșit, spun reprezentanții Primăriei Aghireșu. Șefii comunei Aghireșu au cerut evacuarea foștilor chiriași. Acestora nu li s-a mai prelungit contractul de închiriere. De mai bine de un an, spun reprezentanții comunei, familia de rromi locuiește ilegal în acel spațiu.

După ce magistrații de la Judecătoria Huedin vor emite un ordin de evacuare, un executor judecătoresc ar urma să îl pună în practică. Până atunci ar mai putea trece ceva timp, iar oamenii de pe stradă au ajuns la capătul răbdărilor.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata