Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – VIDEO – Peste 10.000 de oameni, protest în București. Se cer demisii URGENTE din Guvern: „Cine nu sare, nu vrea schimbare”

0

protest-bucuresti-guvernCâteva mii de oameni, potrivit unor estimări peste 15.000 de persoane, care au protestat inițial la Piața Universității din București, marți seara, au plecat, pe jos, pe Bulevardul Magheru, spre sediul Guvernului. Manifestanții cer demisia premierului Victor Ponta și a vicepremierului Gabriel Oprea. Ei scandează ”Colectiv”, ”Vrem dreptate”, ”Demisia”, ”Asasinii”, transmite Agerpres.

La manifestație au participat în principal tineri, protestul fiind organizat pe rețelele sociale.

La Universitate, s-a scandat „Demisia, demisia”, „Solidaritate” sau „Cine nu sare, nu vrea schimbare”.

Unii dintre manifestați poartă pancarte pe care se poate citi „Noi suntem generația care schimbă istoria!”, „Corupția ucide!”.

20.30 – PROTESTUL ESTE ÎN DESFĂȘURARE LA ACEASTĂ ORĂ.

Jandarmeria va lua măsurile necesare pentru a preveni apariția unor incidente și pentru a asigura protecția participanților la protestul de marți seară, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al instituției.

Potrivit acestuia, au fost mobilizate mai multe efective pentru a menține ordinea publică pe parcursul manifestării.

„Mai mulți negociatori ai Jandarmeriei discută cu unii dintre liderii acestei adunări și vom încerca să aflăm intenția lor și finalitatea acestei manifestări. Nu este o adunare publică organizată, cu o coerență în activitate, sunt mai multe grupuri, este o adunare eterogenă și vom încerca să adaptăm dispozitivele noastre de protecție ca să asigurăm măsurile de ordine publică”, a declarat Enache, la B1 TV.

20.35 – PROTEST ÎN DESFĂȘURARE ÎN FAȚA GUVERNULUI.

21.45 – PROTESTUL CONTINUĂ ÎN FAȚA MINISTERULUI DE INTERNE.

La ora 21.30, de la sediul Guvernului, cei peste 15.000 de protestatari au ajuns în fața Ministerului Afacerilor Interne. Oamenii s-au așezat în genunchi și au cerut demisia ministrului Gabriel Oprea. Totodată, oamenii au cerut promptitudine în ancheta tragediei de la clubul Colectiv.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata