Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Polițiștii de la rutieră au ieșit la vânătoare de șoferi. Peste 700 de amenzi în trei zile, zeci de permise și certificate confiscate pe Noul Cod Rutier

0
politia-rutiera
foto: arhivă

Peste 200 de poliţişti au ieșit la vânătoare de șoferi pe raza întregului judeţ. Oamenii legii se laudă cu acțiunile lor și spun că acestea sunt pentru fluenţa traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere. Ciudat sau nu, amenzile primite de șoferi vin în urma schimbării unor articole din Noul Cod Rutier, unde amenzile sunt uriașe.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat peste 700 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 66 de permise de conducere şi retrase 25 de certificate de înmatriculare.

„În perioada 12 -14 februarie, peste 200 de poliţişti au acţionat pe raza întregului judeţ pentru prevenirea şi depistarea neregulilor comise la regimul circulaţiei, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave”, se arată într-un comunicat plin de laude.

În cadrul acţiunilor, pentru abaterile constatate, poliţiştii au dat 745 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de circa 150.000 de lei. Au fost sancţionaţi 704 conducători auto şi 41 de pietoni/biciclişti/alţi participanţi la trafic.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale, fiind aplicate nu mai puţin de 176 de sancţiuni în acest sens. Peste 150 de sancţiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă, 77 de sancţiuni pentru opriri/ staţionări neregulamentare, 65 de sancţiuni pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

De asemenea, au fost reţinute 66 de permise de conducere. Pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, 22 de conducători auto au rămas fără permis de conducere. De asemenea, 13 conducători auto au rămas fără permis, fiind depistaţi de către poliţişti, sub influenţa alcoolului. Altor 12 conducători auto le-a fost reţinut permisul de conducere, întrucât nu ar fi acordat prioritate de trecere pietonilor.

Au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi diverse defecţiuni tehnice.

Totodată, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni rutiere, dintre care 4 se referă la conducerea sub influenţa alcoolului, iar alte 6 la conducerea unui vehicul cu număr fals/neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

**** De exemplu, în cursul zilei de ieri, poliţiştii au depistat, în trafic, trei conducători auto sub influenţa alcoolului.

Astfel, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat, în jurul orei 16:00, un bărbat de 49 de ani, din Turda, care conducea un autovehicul pe strada Piaţa Romana, din municipiu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, în jurul orei 19:45, un bărbat de 35 de ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat conducând un autovehicul pe DJ 107 L, pe raza comunei Ciurila, sub influenţa alcoolului.

În jurul orei 23:30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au depistat un bărbat de 27 de ani, din Sic, conducând un autovehicul pe raza comunei de domiciliu, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe numele celor trei, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută de Codul penal.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata