Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Poliţiştii i-au prins pe hoţii care furau terasele din Cluj! Prejudiciul este URIAŞ

0

DSCN0398Poliţiştii clujeni au depistat mai mulţi bărbaţi bănuiţi că ar fi sustras bunuri de pe terasele unor localuri publice şi din societăţi comerciale. În urma investigaţiilor efectuate au fost recuperate bunuri în valoare de circa 96.000 lei, din prejudiciul total de circa 120.000 lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au prins în flagrant 4 bărbaţi, bănuiţi că în perioada 1-12 septembrie, ar fi sustras scaune, mese şi umbrele de pe terasele unor localuri publice şi din incinta unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În fapt, în noaptea de 11/12 septembrie, cei patru au fost depistaţi în flagrant în timp ce au sustras o umbrelă în valoare de circa 1.000 de lei, de pe terasa unui local public de pe strada Bucium. Bărbaţii au părăsit locul faptei cu o autoutilitară, iar poliţiştii au urmărit-o cu două autospeciale şi au efectuat semnale regulamentare de oprire.

Întrucât conducătorul auto nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale poliţiştilor şi a efectuat manevre de evitare, echipajele de poliţie au blocat autoutilitara între cele două autospeciale şi i-au imobilizat pe bărbaţi. În urma legitimării, s-a constatat că aceştia au vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani şi sunt  din judeţele Cluj şi Suceava.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 41 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea autoutilitara, nu poseda permis de conducere.

În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit faptul că cei patru bărbaţi ar fi comis faptele împreună cu alţi doi bărbaţi de 28, respectiv de 24 de ani, din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Prejudiciul cauzat unităţilor comerciale păgubite este de aproximativ 120.000 lei, iar până în prezent, poliţişti au recuperat bunuri în valoare de circa 96.000 lei.

La data de 12 septembrie, toţi cei 6 bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută de Codul penal.

În urma prezentării bărbaţilor în faţa instanţei, faţă de trei dintre aceştia s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de ceilalţi s-a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata