Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Polițistul clujean care și-ar fi amenințat iubita cu pistolul din dotare trebuie să răspundă și altor acuzații grave

0

Un polițist din județul Cluj, care se dă drept verișorul șefului Poliției Cluj, este acuzat de un bărbat de purtare abuzivă. Clujeanul spune că agentul Marius Claudiu Rus l-a lovit cu cătușele și i-a provocat leziuni serioase în zona feței, dar și că l-a strâns de gât. Toată întâmplarea vine după ce ar fi avut un incident cu nepoata, care a sunat la 112. Agentul cu pricina a rămas fără arma de serviciu, aproape un an, pentru că și-ar fi amenințat fosta iubită că o împușcă cu pistolul din dotare, în locuința din Florești. Același om al legii a rămas și fără permis de conducere, după ce a fost prins în trafic băut. Se presupune că îl urmărea pe actualul iubit al fostei sale partenere. Pentru aceste întâmplări, agentul ar fi făcut mai multe vizite la psiholog. Marius Claudiu Rus neagă toate acuzațiile și spune că sunt povești, că lumea e rea și vorbește. Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj neagă că ar avea un grad de rudenie cu Marius Claudiu Rus și spune că este vorba despre o coincidență de nume. În ciuda acestor acuzații, a unui dosar penal deschis și clasat, Marius Claudiu Rus a scăpat fără nicio sancțiune. VIDEO, în acest articol.

La finalul lunii iunie, Gavril Goia, din comuna Râșca, avea un conflict cu nepoata. Aceasta a sunat la 112, spunând că este agresată fizic. La miezul nopții, la casa familiei, și-a făcut apariția o patrulă de poliție din care făcea parte Marius Claudiu Rus, agent în cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, cel care se pretinde a fi verișorul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Mircea Rus. Cel din urmă, Mircea Rus, neagă că ar avea o relație de rudenie cu agentul și spune că este doar o coincidență de nume.

Marius Claudiu Rus, agent de poliție acuzat de purtare abuzivă

Clujeanul susține că s-a ridicat din pat și nu a apucat să stea de vorbă prea mult cu agentul, care l-ar fi lovit cu cătușele în zona ochiului drept. Omul spune că i-a fost afectat osul facial, dar și ochiul drept pe care nu l-a mai putut deschide zile la rând. De altfel, medicii legiști i-au dat bărbatului un Certificat medico-legal cu 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Gavril Goia, bărbatul care îl acuză pe agentul Marius Claudiu Rus de purtare abuzivă

A doua zi, bărbatul s-a dus la spital și le-a spus medicilor că a fost agresat de un om al legii. Specialiștii l-au consultat, iar mai apoi, pe procedură, au anunțat Poliția că era vorba de o agresiune.

Citește și … EXCLUSIV – Marius Claudiu Rus, polițistul cu probleme de comportament, l-a desfigurat pe unul dintre patronii Janis cu o rozetă. Agentul se laudă că este verișor cu Mircea Rus, șeful IPJ Cluj, fiind chiar avansat după ce l-a lovit pe un bătrân

Silvia Resteman – manager Spitalul Orășenesc Huedin: “În data de 29 iunie, în jurul orei 13:00, s-a prezentat la camera de gardă un pacient în vârstă de 59 de ani cu traumatism cranio-facial prin agresiune, contuzie zigomatică stângă, hematom zigomatic stâng prin agresiune. S-au făcut examinări radiologice, monitorizarea funcțiilor vitale, s-a anunțat Poliția, s-a externat la domiciliu cu recomandări”.

După cearta cu iubita, Marius Claudiu Rus ar fi fost nevoit să facă vizite la psihologul IPJ Cluj

Gavril Goia spune că a fost dus la Secția 8 Poliție Rurală Huedin, unde s-a semnat doar un proces verbal și nu i-a fost luată nicio declarație. În cursul dimineții de 16 iulie, bărbatul a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin. Această plângere urmează să fie trimisă pentru soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, competent în a soluționa cazurile care privesc fapte săvârșite de polițiști.

 Curios este faptul că șefii Poliției Huedin, Cornel Crișan și Alin Marc, nu au raportat la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj toată întâmplarea, timp de două săptămâni, deși aveau aceasta obligație. Șefii, se pare, au preferat să-l ducă cu zăhărelul pe omul agresat, în speranța că lucrurile se vor uita. De altfel, victima susține că polițiștii de la Huedin i-ar fi recomandat să nu-l reclame pe agentul Marius Claudiu Rus. Lucrurile au început să se miște, la modul serios, abia vineri – 12 iulie, după ce am început să ne interesăm de caz.

 Mama bărbatului agresat nu își revine din șoc. Femeia de 95 de ani plânge și acum, numai când își aduce aminte. Vecinii clujeanului agresat cunosc povestea, deși nu au fost martori. Aceștia spun că l-au îndemnat pe bărbat să-și caute dreptatea în justiție.

 Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj susțin că luni – 15 iulie au primit rapoartele agenților care erau pe patrulă în noaptea incidentului și s-au demarat verificări interne.

Agentul de poliție Marius Claudiu Rus a rămas fără arma din dotare aproape un an. Cu această armă și-ar fi amenințat iubita că o împușcă. Un alt incident în care ar fi fost implicat agentul este cel cu urmărirea. Omul legii l-ar fi urmărit cu mașina pe actualul iubit al fostei sale partenere, un taximetrist. Cel urmărit a sunat la 112, iar colegii de la rutieră l-au oprit în trafic pe agent. La proba cu etilotestul, rezultatul a ieșit pozitiv. Pentru acest motiv, Claudiu Rus a fost pieton pentru 90 de zile.

Iată declarația lui Marius Claudiu Rus la acuzațiile formulate de Gavril Goia.

„A fost un apel 112 pentru o amenințare, la care ne-am prezentat eu și colega mea. Nu l-a lovit nimeni, domnul era în stare de ebrietate avansată. Eu nu am lovit niciodată pe nimeni și nici nu o să lovesc. I s-a înregistrat dosar penal pentru amenințare. La fața locului a fost inclusiv nepoata și cumnata respectivului și mama, care are 95 de ani. A doua zi am înțeles de la colegi că era încă în stare de ebrietate. Vehicula o grămadă de povești, că l-au bătut mascații, că nu știu ce … povești din astea. Nu s-a folosit forța, nu s-a folosit nimic. Dacă era o chestie de lovire, de ce nu a anunțat în momentul respectiv? De ce abia a doua zi, când s-a strezit el sau nu știu pe unde a fost el noaptea …. De ce nu a mers atunci? Îmi pun întrebarea”, precizează Rus.

De întrebat ne întrebăm și noi: De ce îl acuză Gavril Goia pe polițistul Marius Claudiu Rus de agresiune? De ce nu o acuză pe colega lui cu care era pe patrulă, de ce nu o acuză pe nepoata cu care avea un conflict?

Întrebat dacă a fost la psihologii IPJ Cluj, după presupusa amenințare cu pistolul, Marius Claudiu Rus a evitat să răspundă. Ulterior, agentul a vorbit despre amenințare. Marius Claudiu Rus a vorbit și despre episodul în care a rămas fără permis de conducere, fiind prins în timp ce conducea băut.

Citește și … TENTATIVĂ DE OMOR! Principala acuzație adusă pe numele lui Claudiu Rus, polițistul care l-a desfigurat pe unul dintre patronii JANIS

Redăm discuția dintre reporter și agentul de poliție:

reporter: Tu ai avut niște probleme pe la inspectorat, ai fost pe la psihologii instituției?

Marius Claudiu Rus: Astea au fost probl…nu cred că sunt relevante pentru cazul respectiv sau pentru cazul ăsta.

reporter: Ți-a fost suspendat dreptul de a purta arma de serviciu…

Marius Claudiu Rus: V-am spus. Acestea nu cred că sunt relevante pentru cazul acesta.

reporter: L-ai urmărit pe taximetristul respectiv?

Marius Claudiu Rus: Iar, aici, nu cred că e relevant cu cazul aceasta.

reporter: Ok, la ultimele două nu vrei să-ți expui punctul de vedere.

Marius Claudiu Rus: Îmi expun un punct de vedere. S-au făcut cercetări de către colegii de la Control Intern.

reporter: Am înțeles că s-a deschis un dosar penal în cazul pistolului, care s-a clasat, era vorba de o amenințare … S-a clasat ca urmare a împăcării tale cu fosta prietenă. Greșesc?

Marius Claudiu Rus: Bun și atunci ce mai doriți?

reporter: Să-ți aud punctul de vedere pentru că sunt obligat să-l ascult și să-l menționez.

Marius Claudiu Rus: Punctul de vedere, știți care este punctul de vedere? Că sunt foarte multe povești. Oricine poate să spună mâine că te duci la un eveniment și îl ameninți cu arma, da? Dar tu ca și polițist, personal cu statut special, ai tot timpul arma la tine. Asta nu înseamnă că ameninți pe cineva sau că faci uz de arma respectivă.

reporter: Și nu ai amenințat-o pe fosta prietenă?

Marius Claudiu Rus: Nu am amenințat-o. Arma, în toate chestiile astea, a fost găsită acasă, în perfectă stare, în cutia metalică. Nu văd…

reporter: Atunci, prietena ta de ce te-a reclamat că ai amenințat-o?

Marius Claudiu Rus: Au fost doar niște povești.

reporter: Povești…

Marius Claudiu Rus: Da.

reporter: A existat un dosar penal la mijloc, nu?

Marius Claudiu Rus: Dacă dumneavoastră doriți să depuneți o plângere acuma că eu vă ameninț, bineînțeles că plângerea vi se înregistrează. Orice plângere suntem obligați, că o luăm de bună, că o luăm de rea, suntem obligați să o înregistrăm.

reporter: Ok. Haide să nu mai vorbim despre procedură, cunosc procedura foarte bine. Prietena ta a depus o plângere împotriva ta pentru amenințare?

Marius Claudiu Rus: Ăăăă, am înțeles că a depus, am înțeles că s-a înregistrat și dosarul respectiv, dar ulterior s-a clasat fără să intervin eu cu nimic. Nu am intervenit cu absolut nimic. Nu mai țin legătura, nu mai ținem legătura, nu văd relevanța.

reporter: Deci nu ai amenințat-o, a existat dosar penal, s-a clasat.

reporter: În cealaltă speță cu taximetristul…omul a sunat la 112, că e urmărit.

Marius Claudiu Rus: Da, a sunat la 112 că e urmărit. Din păcate nu a fost urmărit. Au fost și martori, nu a avut nimeni treabă cu el.

reporter: Te-au oprit colegii de la rutieră…

Marius Claudiu Rus: Bun și dacă m-au oprit, eu m-am oprit nu a fost nicio problemă.

reporter: Și nu îl urmăreai, te-au oprit pur și simplu, întâmplător?

Marius Claudiu Rus: Am fost oprit în altă zonă. Nu mi s-a părut o chestie …aici a fost iarăși o poveste. Nu știu cât de mult mi s-a dorit să mi se scoată mie anumite povești sau pur și simplu o fost rea-voință din partea cuiva.

reporter: Crezi că a fost o înscenare?

Marius Claudiu Rus: Nici măcar nu știu lucru acesta și nici măcar nu mă interesează. Eu am trecut peste episodul ăsta. Suntem polițiști și suntem expuși la o grămadă de chestii și o grămadă de povești și trebuie să o luăm ca atare.

reporter: Pe domnul care a sunat la 112 îl cunoști?

Marius Claudiu Rus: Ulterior, vă dați seama că fiind chemat, normal că l-am cunoscut.

reporter: Avea vreo legătura cu fosta ta iubită?

Marius Claudiu Rus: Da nici măcar nu mă interesează lucrul acesta.

reporter: Avea sau nu avea?

Marius Claudiu Rus: Nici măcar nu știu și nu m-a interesat. Sincer. Pentru mine erau încheiate de mult subiectele astea.

reporter: Când ți-au ridicat permisul de conducere, dreptul de a conduce, au întocmit și dosar penal sau alcoolemia era sub limită?

Marius Claudiu Rus: Ăăăă, asta cred că se poate vedea dacă s-a întocmit dosar penal sau nu. Este o chestie publică, dosarele penale nu sunt …

reporter: Nu sunt publice… Am întrebat dacă s-a întocmit sau dacă nu s-a întocmit.

Marius Claudiu Rus: Nu s-a întocmit. Și nu se știe dacă era alcoolemie sau nu.

reporter: Puteai contesta măsura, nu? Ai contestat-o?

Marius Claudiu Rus: Nu am contestat-o, nici nu m-am gândit să o contest, nici nu am avut de ce să o contest pentru că nu a avut o relevanță în poveștile astea și nici nu le văd.

reporter: Dar să stai 90 de zile fără permis ….

Marius Claudiu Rus: Nici nu știu, 90? Habar nu am. V-am spus că astea sunt chestii irelevante. Suntem persoane publice, suntem expuși la o grămadă de povești. Nu doar eu, ci și alți colegi de-ai mei.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata