Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Saloanele de cosmetică și frizeriile din Cluj-Napoca în lupta cu COVID-19

0

După ce timp de două luni au stat închise, saloanele de cosmetică și coafor și-au deschis porțile. În 15 mai, aceste afaceri au putut fi redeschise, odată cu ieșirea României din starea de urgență și intrarea în stare de alertă. Pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, proprietarii acestor afaceri sunt obligați să respecte anumite reguli stricte. Ziarul Clujean a vizitat mai multe saloane de înfrumusețare și frizerii din Cluj-Napoca. În timp ce unii patroni au luat măsuri minime, astfel încât să fie la limita legii, alții respectă cu sfințenie recomandările autorităților.

Regulile de funcţionare a saloanelor de înfrumuseţare şi frizeriilor după ieşirea din starea de urgenţă şi trecerea la starea de alertă au fost anunțate din timp, fiind puse în transparenţă decizională de către INSP.

Reguli de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personală în spațiile special destinate:

  1. Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.
  2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;
  3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 370, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.
  4. Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.
  5. Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.
  6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata