Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Seniorii infectați cu COVID-19, la azilul din Sântioana, aduși la spitalele din Cluj-Napoca. Imagini sfâșietoare

0

Numărul seniorilor infectați cu coronavirus la centrul de îngrijire din Sântioana este în creștere. Este vorba despre 45 de vârstnici. Acestora li se alătură și 5 angajați ai centrului.

Lipsiți de puteri, oamenii au mulțumit tuturor cadrelor medicale cu ajutorul cărora au ajuns la Cluj-Napoca.

Situația de la azilul de bătrâni de la Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj, a căpătat amploare. Până luni dimineața, la ora 01:00, au fost confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus 45 de vârstnici cazați la centrul de îngrijire „Rebeca” din Sântioana. Acestora li se alătură alți 5 angajați ai centrului.

La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Țaga, ca urmare a testării personalului la ieșirea din tura de 14 zile, au fost depistați 5 dintre angajați pozitivi COVID-19, asimptomatici, în condițiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. Alți 45 de vârstnici au fost depistați pozitiv în urma testelor.

S-a luat măsura testării tuturor celor 56 de locatari ai centrului, fiind depistați 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceștia vor fi transportați la spitalele dedicate din Cluj-Napoca. Restul locatarilor negativi vor fi mutați într-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a clădirii principale„, a transmis, duminică seara, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata