Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Un oraș din România construiește o insulă artificială asemănătoare celei din Dubai

0

insula-caras-severinUn complex de toată frumuseţea de locuinţe lacustre, 30 la număr, se construieşte la Berzasca, în judeţul Caraş- Severin, pe Clisura Dunării. Este primul sat lacustru din România şi e destinat exclusiv turiştilor, iar la sfârşitul verii prima parte din amenajări va fi gata.

Căsuţele în care va veţi putea caza sunt numite bungalouri, iar acestea sunt legate între ele prin faleze suspendate. Vor fi şi pontoane pentru pescari, dar şi locuri special amenajate pentru ambarcaţiuni, scrie opiniatimisoarei.ro.

În satul Lacustru vor fi amenajate, de asemenea, alei pentru pietoni, o pistă pentru biciclete, dar şi un port turistic.

Satul va fi format din două insule: Egretă şi Pelicanul, fiecare cu câte 15 bungalouri.

Fiecare bungalou va avea sufragerie cu terasă de unde se poate admira Dunărea în toată splendoarea ei. Pe terasă se pot servi bucate proaspete, în special peşte scos din Dunăre, dar şi băuturi ţinute la rece. Unele lacustre vor avea în dormitoare flori de mină pentru cei care doresc să facă… cristaloterapie.

Alături de căsuţele lacustre va fi construit şi un punct de belvedere unde defileul Dunării poate fi admirat şi unde se pot face cele mai reuşite fotografii. Acesta este un loc de odihnă şi relaxare.

”Satul lacustru din Berzasca va funcţiona în regim hotelier. Este primul de acest gen din România şi se face cu bani europeni de către un investitor privat. Pentru început vor funcţiona doar 15 bungalouri, însă investiţia continuă până la realizarea tuturor celor 30 de bungalouri. Turiştii vor veni şi se vor putea caza aici”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, primarul din Berzasca, Petru Nicolae Furdui.

Primarul a mai spus că această prima parte a satului lacustru, singurul din România, va fi finalizată la sfârşitul lunii septembrie, iar primii turişti aflaţi în căutarea unui loc liniştit şi relaxant se vor putea caza aici.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata